Du tänker kanske – kul drink! Jag tänker heeelveteee vad många kcal!!

Jepp, detta kan låta hur tråkigt som helst för vissa att höra men det är ren fakta. Fakta många borde ta till sig lite mer eftersom många gnäller över sina bilringar…

Sommar, sol och en massa fester. Var själv på en fantastisk Tusen och en natt fest i helgen och hade vansinnigt kul! Och detta utan drinkar. De ingår liksom inte i min budget. (Kcal budget)
Men detta är mitt val, ett val som passar mig utmärkt. Men jag har också en och en annan ”rylsa” (veck..) lite här och var men där får jag nog bland annat skylla på morotskakan, den otroligt goda morotskakan som min man bakade åt mig på min födelsedag. Och den! Den ingick i budgeten och var väl värd priset (läs kcal)

Över till drinkarna. De kan se så goda ut med sin klingande is, vackra färg och myntablad. Men hur många kcal innehåller de egentligen? Är du beredd att betala priset? Med reservation för att jag ju inte är någon bartender och inte kan receptet så ”höftar” jag lite här.

Innehåll: 2 dl läsk ca 84 kcal, 4 cl sprit 90 kcal blir då totalt 174 kcal. I värsta fall ett par stycken! Hopplaalaa! Detta då kanske ovanpå rosevinet till maten som ligger på ca 110 kcal per glas. Sen slinker det säkert ner några chips på vägen. Nästan den sämsta skiten man kan stoppa i sin mun om man fråga mig. Det blir många kcal det, kan lätt sticka iväg…

Visst, är det kalas så är det. Men som jag skrivit tidigare – hur ofta kalasar du?! Är det värt det tycker du? Satt och pratade om detta på festen i lördags och jag förebrår ingen för det är val varje person gör. Men när man väljer kanske man bör tänka på faktan? Kanske ska man tänka på ”fakturan” som kommer efter…? Jag är helt övertygad om att vet man så kan man. Vet och kan man så gör man kanske inte så många tokiga val, eller?

Som jag sa till tjejerna i lördags – kör på om ni vill men kom inte och gnäll om ett par veckor att ni är svullna, trötta, otränade och med ett par bilringar som ni absolut inte har någon aning om var de kommer ifrån!

Nu utgår jag ifrån mig själv när jag skriver. Jag mår som en kratta om jag dricker mer än vin till maten. Tycker inte det är värt det. Dessutom är jag inte beredd att betala ”fakturan” på dessa kcal. I min budget får inte dessa drinkar plats och därför har jag gjort de valen jag gjort.

En stor del av min budget går till jordnöttsmör. Mitt älskade jordnötssmör som varken orsakar baksmällor eller bromsar min träning.

Tycker inte jag missar något faktiskt. Älskar att gå på fest, dansa och träffa nya människor. Men tro det eller ej, det funkar även utan drinkar! Om någon av er från festen i lördags läser detta – Tack för en underbar kväll och att jag fick njuta av ert sällskap!

Kör vidare och njut av sommaren men gör det på ditt vis. Med kunskap, medvetna val så kommer allt gå hur bra som helst med både träning och frånvaro av konstiga bilringar.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, urusel bartender men ändå med ett par käcka dancemoves!

Kommentarsfunktionen är avstängd.