Du måste svettas för att förtjäna en dans

En rad från en låt av Micke Larsen, en musikprofil i byn. Micke har gjort många bra låtar och jag fastande såklart för denna rad. Det är väl det där med svett kan jag tänka… 

Men innebörden kan ju bli ganska intressant. Ofta, ja alldeles för ofta får jag höra ”jag kontaktar dig när jag känner mig motiverad”
Ursäkta men i dessa fall hoppas jag verkligen att de aldrig kontaktar mig igen. Eller, näe förlåt, hen kan vara välkommen men måste då vara beredd på ett par sanningens ord eller två. Hen måste fatta att motivation inte kommer. Motivation kommer liksom inte. Motivation förtjänar man. När man jobbat lite, ni vet det där första steget. Ja, det steget som tar emot så förbannat.

Tillbaka till rubriken – Du måste alltså svettas lite för att få den där dansen. Jag är en person som ser det mesta i bilder (vilket kan bli skitkul ibland) och nu ser jag en njutning av att få ha svettats en aning. Ju mer svett, ju större njutning. En ganska bra bild av hur jag ser detta. (nej, det var inte meningen att detta skulle låt porrigt) Ju mer svett, ju mer motivation. Ökad motivation ger ökade resultat. Väldigt enkel matematik.

Nu är ju inte detta något nytt på Pt på riktigts mycket välinformerade blogg. Men det kan vara på sin plats att tjata lite till. Många därute har nämligen rätt stora hål i huvudet där det ekar rätt rejält.
Synd bara att det troligtvis inte är de som läser våra texter…

Det här med svett och en mycket stark känsla av motstånd har vi ju alla rätt ofta faktiskt. Det behöver inte alltid handla om intervaller eller knäböj. Ofta handlar det om något man måste göra, något man kanske inte känner –  tjoohooo, så kul! (och motiverande) Men DÅ ÄR NI PÅ RÄTT PLATS! Det ska kännas så här annars utvecklas du inte och du får då inte uppleva den där dansen!

Att gå med på att det tar emot skulle vara en obligatorisk träning. Vi är så jädra mesiga idag så vi har fått för oss att allt ska vara så lättsamt och så jädra kul hela tiden. Detta borde, kunskapen om i alla fall, vara ett eget ämne i skolan.

Träning ska alltid va kul (men hallå, vakna!)
Föda ska alltid va kul, gärna ihop med folk och alkohol (nej, föda ska i första hand vara näringsrikt!)
Vi ska le och titta oss i spegeln varje dag och bara tänka positiva tankar (skärp dig!)

Alltså, har vi den inställningen, att allt ska va lätt och kul, så kommer man bli väldigt förvånad då man växer upp. Ja, det är faktiskt det många behöver – Växa upp!
Livet går upp och ner och det är väl så det ska va tänk troligtvis. Du måste lösa dina uppgifter och göra så gott du kan. Inte bli handlingsförlamad och tro att universum ska fixa det åt dig

Att vi duger som vi är kan bara du bestämma.

Jag har bestämt att när jag är som mår som ”pissigast” så duger jag i detta.

Men det är min uppgift att lösa problemet som tog mig dit.

Löser jag det, då är jag ännu dugligare.

Att duga i ett i ett djup hål är min själ en konst. Det kan man och det har jag tränat mig till.
Och vet du? Den konsten, den styrkan har tagit min väldigt långt.

Nu är det dax att dra på löpskorna och svettas lite, man vill ju njuta av dansen efteråt!(distansdans då)

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Pt, mental tränare och nu även ”dansexpert” (bild i morgonstund, i pyjamas)

Kommentarsfunktionen är avstängd.