Du måste ingenting!

Du måste inte träna ett dugg! Du måste heller inte sluta äta skräpmat. Men du måste då också förstå att blir saker och ting inte som du vill får du fanimej skylla dig själv!

Ja, det är så vi jobbar, Pt Kvinna redaktionen, Carolin och jag. Vi stryker inte medhårs, har något svårt för vänlighet men har var sitt väldigt varmt hjärta långt, långt där inne.

Vårt uppdrag – vi vill dig väl fast på vårt sätt…

Nyss hemkomna från ett mycket lyckat Camp på Isaberg Mountain Resort. Där ingen ”måste” anmäla sig. Ingen ”måste” heller ta i och köra hinderbanan. Men framförallt ”måste” ingen ta till sig vad som sades, på den mentala föreäslningen, om hur man får det som man vill ha det.

Men nu var det så att gänget som samlades där hade bestämt sig! De anmälde sig för att de ville. De hade en vision! De ville vända skeppet…

Ordet måste och bör är de största skitord som finns tycker jag. De borde strykas från den Svenska ordlistan fortare än kvickt! Sysslar du med saker du känner att du måste eller bör göra ska du tänka om. Du är nämligen helt på fel väg. Den dagen du gör saker för att du vill och för att du ska, det är då det börjar hända grejor!

Det skulle förvåna mig väldigt ifall någon ”måste” må bra. Eller varför inte ”bör” överleva eller ”försöka” leva några år till. Prata med någon som är rejält skadad eller sjuk. Här finns det inte så många bör och måste, de vill!

Jag kan ju inte prata för alla sjuka och skadade men jag har varit där. Jag har skrivit de orden ett par gånger men jag har varit där och jag vet hur det funkar.
Om! Du hittar det du vill! Man kan inte önska sig en massa utan att vara beredd att ta den vägen som leder dit. Och när det går uppför är det ofta motlut. Det är när motståndet kommer du blir starkare. Både i gymmet och mentalt. Har du tränat en del och lyfter samma gamla hantlar en farligt massa gånger, jag då avtar utvecklingskurvan. Om du går eller springer samma gamla runda i samma tempo år ut och år in avtar utvecklingskurvan. Likadant är det med den mentala träningen. Lever du för lätt, avtar din mentala utvecklingskurva. Du är kanske nöjd med detta – grattis! Men ni andra, anta en utmaning, lär dig att tänka om, välj att utvecklas. Det blir mycket roligare då.

Roligt mina vänner, det är det livet går ut på! Kul är det när man tar sig upp för en hinderbana som man aldrig klarat förr. En otrolig bra känsla får man när man tar sig igenom en skitdag med hjälp av enkla mentala tips.
Det senare påståendet fick jag (på messinger) från en av deltagarna som verkligen annamat mina mentala råd. Och vet ni vad? Jag tror hon gjorde det för att hon ville…

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som aldrig skulle välja den lätta vägen för den tilltalar icke mig!

Kommentarsfunktionen är avstängd.