Du kanske inte ska bygga på din karriär utan din karaktär?

De sveper in i minst 190 km/h, snabbt ska allt gå. Vad de tränar verkar ibland spela mindre roll, bara de varit på gymmet. Har man varit här så kan man ju äta vad man vill. Det är ju så svårt att stå emot, att stå emot after worken, chokladbitarna i korgen vid kassan och en extra pilleknarkare (öl/vin/shot) vid midnatt.

Det är riktig bra människor de här och ofta framgångsrika som tusan. Har en karriär som vem som helst skulle bli avundsjuk på men med ålderns och förnuftets rätt står jag då här vid sidan om och tycker lite synd om dem. Tänk att allt blev så galet, att karriären fick bestämma allt. Till och med över vilka övningar de kör i gymmet.

Tänker också på de stackarna som inte ens tar sig tiden att komma hit och träna alls. De som tror att om jag bara ror det här projektet, på jobb då, i land då jäklar! Då ska jag ta att i min hälsa.

Det kan vara för sent då min vän. Då kan karriär och pengar dra åt helvete. Kanske borde vi satsa mer på att bygga starkare karaktär istället? En karaktär som gör oss så starka att vi inte har några som helst problem med att välja bättre.

Tänk så mycket tid man lägger på sitt jobb och sin utbildning. Inget fel i det, absolut inte! Men tänk om man satsade lite, lite mer tid på sin egen personliga utveckling?
Tänk om man satte sig ner och funderade över vad det egentligen är som får en att må så bra. Det skulle förvåna mig väldigt ifall det är 3 tim övertid och lite groggar med polarna på det?

Att hitta sin nya ”design” är inget man gör i förbifarten. Nej, mitt råd är att sätta av tid, skissa och skriva ner vad man behöver i tid och material för att lyckas med projektet.
Känns det igen? Just det! Det är ju precis så du gör på jobb! Du kan ju det här! Nu ska du bara avsätta tid för din egen personliga utveckling. Det kommer vara värt allt guld i världen.

Svårt? njae, jag vet inte. Inte om vi tänker så här – Skulle du avsätta en timmer per dag åt att planera, skissa på din framtid så skulle det bli ca 9 st 40h veckor på ett år! Fattar du vilken expert du kommer bli!?

Sant, 1 h om dagen kanske är svår att hitta…
Ta hälften då, du kommer göra såna framsteg ändå!
Jag har nyligen tagit kontakt med ett designföretag Ideas för att få hjälp med min design på mitt företag för vet ni? jag begriper ingenting av detta men de är experter. Heeelvete vad bra detta kommer bli!
Det är kanske så du ska göra med din egen utveckling och din personliga design över sommaren? Be om hjälp.
Ett av mina mål 2019 att hjälpa fler människor hitta rätt mentalt via föreläsningar i ämnet. Det är nämligen i det mentala, i hjärnan allt börjar.

Ett annat tips är att du jobbar med boken Tought love, av Johannes Hansen. Johannes är en jobbig jävel men som får dig att komma framåt. Visst är det det vi vill eller?

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Pt och Mental designer med en tro på mänskligheten!

Kommentarsfunktionen är avstängd.