Du, ja just DU är unik och värdefull..

… och duger precis som du är. Lägg nu ner alla planer på en sund sommar..

Passa istället på att hoppa över träningen nu när du har tid med den. Ät och drick som aldrig förr! Unna dig ALLT och gärna alltid, det är bara sommar och semester en gång om året.

Socker, sunkiga fetter, raffinerade kolhydrater och alkohol – DET är att sätta guldkant på livet det! Var rädd om dig och framför allt – var riktigt snäll mot dig själv och förneka dig ingenting som kan ge tillfällig njutning.

Nu i semestertider är det extra viktigt att slå ett slag för ett liv i sus och dus som om ingen morgondag finns i sikte. Nä, mer av allt det där vi lovade oss att dra ner efter nyår och mindre av allt det där vi trodde oss vilja ha när ruset lagt sig och raketerna mest bara skapade huvudvärk. Nu är det tid att rasera det vi eventuellt har byggt upp!

Andas nu inåt och känn efter ordentligt – är inte allt det där tugget om att ta hand om kroppen hysteriskt ändå?

Tänk på att 49 procent av den svenska befolkningen inte ens är överviktig. Överträning och hälsosamt ätande är ett reellt hot mot mänskligheten, sanna mina ord.

För ser ni, den som tränar regelbundet och Gud förbjude, till och med lite hårt och året om och därtill äter rikligt med näringsriktig mat, så pass mycket att den inte ens blir sugen guldkanterna som nämns ovan – den drivs förstås av ångest. Ja, det begriper ju vem som helst att ingen kan väl må riktigt psykiskt väl med en kropp i topptrim.

Ta nu en kaka till, var lite mänsklig och se till att ha riktigt mycket att vara missnöjd med när det är dags att börja jobba igen. Då börjar det om igen.

Jo jag vet, jag slog in ännu en öppen dörr…HEPPÅER!

/Carolin Helt, Int Lic PT och full av uppmuntran

Kommentarsfunktionen är avstängd.