Du får vad du beställt

Jag är tillbaka. Tillbaka i det mentala träsket. Jag skrev, i mitt förra inlägg om kost vilket betyder mycket för mig men nu är jag här igen, här hittar ni mig. I det mentala dravlet And I love it!!

”Jag är så trött. Jag orkar inte träna” Varsågod hjärnan, här kommer din beställning på hur dagen ska se ut.

”Det är så tråkigt på jobb och jag blir så stressad” Säg det riktigt många gånger så blir det en sanning.

Tro nu inte jag är en av dem som delar ut styrkekramar till höger och vänster samt tror att bara om man tänker goda tankar så blir allt gott och fred på jorden.

Nej min vän det krävs mer än så. Din hjärna jobbar lite efter beställningar. Detta gör den även när du inte är riktigt medveten om det. Har du skickat in en beställning så vill hjärnan jobba mot detta. Uttrycket ”var försiktig med vad du önskar” säger en del faktiskt…

Tänk dig att du får ett inbjudningskort. Du är inbjuden till en fest där alla ska ha gula kläder på sig. Vilket inte många av oss har tror jag. Ja, ja tänker du och sticker iväg till tex Ica för att köpa mjölk. Men vad är det du ser på vägen och i affären? Just det ja, gula kläder! Du hade nog aldrig reflekterat över dessa annars men nu är det så att du skickat en beställning till din kära hjärna att detta är just vad du behöver.

Du får vad du beställt. Ska du kanske vara lite noggrannare med vad du beställer framöver? Vad vill du egentligen ha? Är det en verkligen muffinsmage och brist på energi? Näe, jag tänkte väl det. Beställ något annat då! Tänk inte dessa tankar då. Då kanske det blir en beställning. Du blir slö och fan vet allt.

Ändra till något du vill ha!! Upprepa, upprepa…

När beställningen är gjord är det dags att arbeta. Din hjärna kommer hjälpa dig i vilken riktning, men du måste själv skrida till verket. Är din beställning en sund, frisk och stark kropp jobba med den visionen/målet då. Din hjärna kommer hjälpa dig finna rätt saker men sen är det upp till dig att stoppa de där morötterna i munnen eller lyfta de där hantlarna. För att inte tala om att pressa fram de där svettdropparna!!

För er som tror man endast kan meditera fram en frisk kropp – Dax att vakna nu. Dax att börja jobba!

Det du gör ofta blir du bra på. Berättar du för dig själv hur värdelös du är riktig ofta så blir du mästare på just det.

Hade det inte varit trevligare att göra en annan typ av beställning? Nått med ”Jag ska klara av det här”?! Se dig sen utföra detta. Se dig sen uppnå målet och starten har gått min vän! Upprepa detta så ofta du kan för nu börjar din resa mot ett bättre liv. Lägg dina beställningar rätt, det kostar inget.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, ständigt med order och beställningsblocket i min hand, på min väg mot framgång!

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.