Du får bara de uppdrag du kommer att klara av

Tänk på rubriken en stund och gå sen tillbaka och se vad du egentligen lyckats med i ditt liv. Du kommer troligtvis se att du bara fått uppgifter du klarat av. Vissa bättre och vissa gick du kanske bara igenom men nöd och näppe.

Ja, ja, jag vet att det finns folk som kolavippat. Jag vet att vissa måste ge upp men det är inte till er / om dessa jag skriver. Jag skriver till dig som tycker det allt som oftast är uppförsbacke och ifrågasätter varför just du blivit ”drabbad”

Under din uppväxt fick du uppgifter, du råkade ut för saker. Du trodde där och då att det var kört och att det vara det värsta du varit med om. Ta dig tillbaka, du är ca 7 år och tappar din glass på marken… Världen höll på att gå under…
Men som du kommer ihåg så klarade du av denna pärs!

När du sen växte upp så höjdes ribban. Och ja, du klarade av detta också.
Lite som du började i knattelaget, tog dig igenom vissa delar, tuffa matcher, började i korpen eller varför inte i allsvenskan och nu! Nu spelar du i elitserien! Uppdragen blir då också tuffare.

Om du vill och ville såklart. För vissa passar det bra att stanna kvar i korpen. Där blir utmaningarna lagom och det passar många.
Men många, väldigt många vill vidare. Vi vill uppleva det där lilla extra. Låt oss göra det! Men det kommer inte gratis. Du måste göra jobbet!
Du kommer få uppgifter som ter sig, för stunden, omöjliga men du kommer att klara av dem också, ge inte upp. Du får nämligen bara uppgifter som du kommer att klara av…

Jag lyssnade på en kvinna som, av sin mor, fick lära sig att man får inte det man förtjänar. Man får det man klarar av. Kvinnan hade flera barn, flera av dem hade någon form av funktionsnedsättning och hon sa ” ja, det är tufft, men jag klarar ju faktiskt av det”

Jag kan tänka mig att det är lätt att bli kränkt idag. Bli inte det. Det är inte det som är din uppgift. Det är inte det som är meningen med livet. Ge det en tanke, speciellt de dagar det känns tufft. Du kommer säkerligen klara av det också.

Du är nämligen mycket starkare än vad du tror. Oavsett vad den ”lille elaka nissen”  i din hjärna vill få dig att tro.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, rätt tacksam för de svåraste uppdragen faktiskt

Kommentarsfunktionen är avstängd.