Du drunknar inte om någon slänger dig i sjön. Du drunknar om du inte försöker att ta dig upp!

Du kan läsa hur många böcker om styrketräning, kost och självhjälpsböcker som helst. Tar du inte tag i prylarna så händer inget!
Kapteins lösningsfokuserade mentala dravel, jepp, vi är där igen, wooopppaaaa!

Tänker ibland att jag borde skriva mer om kost eller träning men jag VET att detta gör mer nytta. Sen tror jag att ni läser mycket om det andra ändå. Just det ja, ni läser… Men gör ni vad som står?
Ingen skulle prova läsa en bok om hur man tränar biceps för att sen stå och titta på armen och tro att den växer av sig själv. Låter korkat eller hur?  Men många läser den ena självhjälpsboken efter den andra och tycker det är så märkligt att det inte händer något. De kanske till och med blir och mår sämre! Varför? Jo, för de blir medvetna om vad som krävs kanske? Men de är inte beredda att betala ”fakturan” De är inte beredda på att börja jobba. De är inte beredda på att förändra…
Förra veckan skrev jag om att man själv är Vd för sitt bolag. Vd för sig själv och det är ens förbannade skyldighet att se till att detta företag går med vinst. I detta företag hjälper det inte att gnälla på chefen eller medarbetarna för det är du som sköter rodret!

Men jag har det inte så lätt. Jag har inte tid att gå och träna. Jag tycker inte om broccoli och ägg. Ja, vi har hört det så många gånger, suck.
Jag hoppas att ni läser och hör hur mesigt och gnällig detta låter!  Här, just här är det nog någon som blir kränkt! Må så vara, sluta läs då. Denna text är till för dig som vill! Denna text är till för dig som förstår att du inte kan skylla på någon utan att du måste ta ditt eget ansvar!

Om det är någon kränkt person som ändå fortsätter läsa och tänker att det är lätt för mig att säga/skriva – gå in och läs min artikel – Sluta böla, ställ klockan och ta dig ur träsket. I´m just saying, varit där…
Alltså – Du drunknar inte om någon slänger dig i sjön. Du drunknar om du inte försöker ta dig upp! Kom till skott, gör vad som står i de där böckerna. Följ och läs våra artiklar på Pt Kvinna. Kolla vad du behöver. Är det hjälp ? (läs simfötter, någon som hjälper dig till ytan) Är det en snorkel eller ett cyklop? (Läs något som hjälper dig att se målet. Behöver du bara börja andas rätt?)

Vad skulle du göra om du verkligen ville äta en god maträtt? Jo – du skulle läsa på receptet, skriva en handlarlista, ta dig till affären, plocka på dig vad du behöver för att sen köra hem och tillverka mästerverket. Resultatet – du njuter av din skapelse!
Ok, vi gör det enkelt. Du mår inte bra. Du vill må bättre. Du läser och förstår att du behöver förändra din kost. Börja med att slänga ut all skitmat du har hemma. Ja, har du den hemma så äter du den. Bort med den bara! Läs på de nya recepten, skriv en handlarlista, ta dig till affären, plocka på dig vad du behöver. Kör sen hem och börja käka! Njut av känslan och resultatet!
Va, blev det samma text som ovan??? Ja, för vet du vad? Så enkelt är det! Läs på och skriv ner vad du vill ha. Sen är det bara att skrida till verket! ”ta dig upp ur sjön så att du inte drunknar”

Jodsåattsåattsåärdet!
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, nära att drunkna en gång men tog mig upp. Faktiskt inte bara en gång…

Kommentarsfunktionen är avstängd.