Din hjärna är inte skapt för lycka eller mys. Den är skapt för att överleva!

Ja, ännu ett upplyftande inlägg från oss här på Pt På Riktigt. Här styrks det inte medhårs eller klappas på någons axel. Här försöker vi få människor att komma någonstans och vi försöker få dem att utvecklas. Vi gör allt för att människor ska kämpa! Och vet ni? Det skapar lycka!

Den är alltså inte gratis. Lyckan alltså. Lyckan kommer då du kämpar för den. Men vi är tyvärr för bekväma lite titt som tätt. Sen har vi ju alla dessa ursäkter…

”Det är lätt för dig att vara vältränad – du som jobbar på gym” får jag ofta höra.

Då brukar jag svara med att då är alla som jobbar på bank fullsketna med pengar då eller?

Och på Systembolaget är de kanske stupfulla hela högen?
Näe du, vikterna är lika tunga för mig! Min hjärna försöker också komma undan, dagligen. Ett sätt för den att överleva tror jag. Just det ja, min hjärna är inte skapt för lycka eller mys, den är skapt för överlevnad. Spara, spara energi.

Men låter jag den delen av hjärnan bestämma över min framtid? Jag skulle kunna göra det men ICKE! Jag ”görett” bara. Känner inte efter så noga om jag vill eller inte. Hett tips!
Kanske skulle fler göra så. I alla fall med det som gynnar din personliga utveckling och din hälsa?

Det är tufft att börja med en ny vana. Det kan kännas jobbigt att laga hälsosammare mat men prova! Du kommer då att märka att det inte tar längre tid. Om du har förberett, handlat hem det vill säga.
Soppor är nått jag gillar skarpt. Perfekt årstid att börja med nu! Pumpor, morötter, rotfrukter – koka, mixa och tillsätt en proteinkälla sen är det klart. Jobbigt? Ja, det är så lycka uppstår som bekant.

Sen har vi den där träningen eller motionen.

Du startade kanske upp något jobbigt en gång, kanske i somras med ett par goa löprundor – hur ända in i helvete kan ni bara lägga ner för att det regnar lite?? Det finns regnkläder och vet du? Belöningen efter blir än större! För dig som ändå gav dig ut då.

Ni får göra precis som ni vill men kom ihåg hur svår uppstarten var. Kom ihåg hur du fick kämpa? Varför sabba detta nu? varför inte designa ditt liv och få ett stänk lycka varje dag?

Ja, det är lite tidigt men snart är vi där, i juletid. Då kommer de, de som gnäller över tidsbrist och en hängde muffinsmage. Skaffa dig en bra träningsrutin oavsett när på året du befinner dig så får du en dos lycka året om. Det är väl ändå det som räknas eller?

Gör vad som krävs för att hålla dig sund, frisk och lycklig framöver nu. Träna kortare och intensivare då tiden blir knapp men rör på dig för böveln! Hade alla gjort detta hade det nog aldrig blivit några krig eller bråk i världen.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, aspirant på Nobels fredspris

Kommentarsfunktionen är avstängd.