Det är skillnad på folk och folk…

Jodå, det är skillnad på folk och folk. Vi är alla så hjärtinnerlig speciella och unika. Vi hanterar till exempel det här med tiden som är oss given på väldigt olika sätt.

Det finns de som aldrig hittar tiden till det som de själva anger att de ”borde” göra.

Till exempel det här med träning. Ja, det är väldigt många som inte anser sig ha tid till det, även om de i alla fall vid tillfällen av insikt, tänker och till och med säger att de ”borde”. De borde ta tag i sina matvanor också men så snart det verkar finnas tid över så bakar de bullar och hittar till och med tiden att fota underverket och lägg ut på sociala medier.

När det som nu öppnar sig tillfällen till mer fri tid för många (medveten särskrivning där) ja, verkar det vara just bullbak varvat med allmän uttråkning folk vill hänge sig åt.

Folk och folk förresten – det är ju som sagt skillnad på folk och folk…

Nu när inte tidsbrist längre kan anges som en ursäkt till att inte träna, ja då har man hittat den ultimata ursäkten – social distansering. Och trots att man inte tillhör någon riskgrupp annat än att pga det idoga bullbakande renderar till viktuppgång och man därmed jobbar sig till att inom kort tillhöra riskgrupp i alla fall, så undviker man å det bestämdaste gymet.

Har man haft oturen när man tänkte och valde ett gym med bristfälliga hygienregler till att börja med så kan det kanske begripas, annars kanske man borde ta sig i kragen, ta sig till gymet och skåda hur det går alldeles utmärkt att idka social distansering även där. Mer välspritad miljö är svårt att hitta. Välspritat utvärtes vill säga. Välspritat invärtes, verkar de redan se till att komplettera bullbakandet med.

Det är ju som sagt skillnad på folk och folk och de som tillhör kategorin som inte drar en ursäkt ur röven så snart livet bjuder på lite motstånd, ja de har redan upptäckt allt det där.

De har på nåt sätt alltid tid till det de vet att de mår rysligt bra av. Har de mindre åtaganden i livet än alla andra? Sällan är det så, snarare är det tvärtom.

Och även om de kanske allra helst vill idka träning i grupp men får inte rum pga grupperna numera tillfälligt är mindre, ja då stannar de inte hemma och tjurar utan de tar tag i saken på egen hand pga de tar ansvar för sitt mående.

Ibland lägger de upp en bild på sociala medier men ojoj, vad det skaver för omgivningen som liksom aldrig hann.

Om de dessutom föredrar att leva livet utan rusdrycker, sorry- då är de rökta. Extrema. Beter sig ohyfsat. Människor utan balans i livet. Rent av obehagliga.

Ni märker, det är skillnad på folk och folk.

Och så har vi dem som inte värnar om att spendera tiden tidseffektivt det minsta. De har tillsynes tecknat livstids medlemskap i Viktväktarna och som ägnar sig åt rörelseglädje så de skrattar sig  harmynta utåt, men i hemmets lugna vrå motar undan sitt missnöje över resultatet de inte fått av arbetet de inte gjort, med att sprida positiva floskler om att alla är unika och duger som de är medelst sveper ännu ett glas fnitterdricka (obs! Fota underverket i motljus och lägg ut på sociala medier först) pga det är de värda eller det bedövar i alla fall känslolivet så skönt för en stund.

Inte ens en pandemi kan rubba på deras cirklar.

Det är som sagt skillnad på folk och folk. Jag undviker att lägga någon värdering i det, jag konstaterar mest att det är så härligt att vi får välja själva hur vi spenderar den tid som är oss given och att vi själva ansvarar för och får leva med konsekvenserna.

Och inget, absolut inget hindrar oss från att fota och lägga ut det på sociala medier.

Känns ovanstående ändock otrevligt kan det kanske glädja dig att denna lilla text postad på facebook är en av få där du inte uppmanas att gilla, dela eller kommentera.

Heppåer!

//Carolin Helt Int Lic PT, för närvarande med något mer tid, ork och lust göra mer av det jag redan gör…

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.