Det är lättare att köpa en present till någon om man får en önskelista

Om du vill ha något så berätta det. Vill du komma någonstans så berätta det. Vill du ha hjälp med något så berätta det.

Det är mycket lättare att nå sitt mål om man talar om det.  Av två anledningar faktiskt. Dels att du får lite press som kan fungera som en spark i röven och dels kan du detta ge dig den hjälp du behöver för att nå dit du önskar.

Exempel: Om du nu, så här efter midsommar, vill tappa lite i fettvikt, tala om detta då för resten av familjen och dina vännerna då. De vill dig säkert väl skulle jag gissa, och då ber du dem (som om du skrivit en önskelista) att inte köpa hem eller bjuda dig på skitmat! Ja, det kan vara så enkelt.

Ibland måste man ha ett lite familjeråd där man är väldigt tydlig med vad man vill. Detta säger jag av erfarenhet då jag har en man som inte riktigt lyssnar och kommer ihåg allt… Och jag tror inte han är unik.
Är det träningen du vill ta tag i så berätta även det! Säg att du önskar en timme egentid (för träning) på morgonen tex. Det är nämligen fantastiskt skönt att få träna på morgonen. Dagen blir helt annorlunda då. Skulle förvåna mig väldigt ifall en sån enkel önskan inte skulle gå i uppfyllelse.

Detta lilla tips kan också användas om du har någon i din närhet som behöver ta tag i sin träningen eller börja äta bättre. Sätt er ner i lugn och ro och bara ställ frågan – Vad är det du behöver för att lyckas? Vad är det du behöver av mig för att lyckas? Jag tror det är den bästa presenten man kan ge någon.

Själv brukar jag vara väldigt tydlig med vad jag vill. Med tanke på vad jag skrev ovan ha, ha…
Men jag har det väldigt bra och når ofta dit jag vill. Vi har ett par dagar kvar här i paradiset i Grekland och när vi lämnade vår favoritö, Koufonissa, så gjorde jag som jag brukade. Jag låg kvar i vattnet, höll mig hårt i en klippa och vägrade gå upp förrän min man lovade att vi skulle återvända nästa år!
Och så har jag gjort varje år, och varje år har jag återvänt till detta paradis. Titta på bilden så förstår ni säkert.

Fram med papper och penna nu och skriv er önskelista. Nu är det din tur att får det som du vill ha det!!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, med en rad av önskningar…

Kommentarsfunktionen är avstängd.