Det är jobbigt på vägen till all framgång

Har du någon gång gått en tuff utbildning? Startat ett bolag, bytt jobb eller försökt styra upp en idrottsförening? Ja, detta är bara exempel på saker som tar tid, kraft och kräver kunskap. Men det gav väl vad du önskade? Vill du ha resulat i ditt hälsoprojekt så innerbär det detsamma – Hårt jobb min vän!

Av någon konstig anledning så tror folk att det bara är att köpa ett gymkort, en bok om nyttig mat eller varför inte en självhjälpsbok?! Att tro att det kommer byggas muskler för att vi läst en bok om styrketräning håller nog alla med om att det är rätt korkat, eller hur?

Men hur funkar det i allmänhet? Hur gör folk? Och hur tror folk egentligen att tex träning fungerar?

Efter att ha jobbat som Pt i ca 15 år nu och tillbringat en stor del av mitt liv i ett gym har jag sett och upplevt en del. Jag tycker det är så synd, ja ibland tragiskt att folk tror att vissa saker sköter, fixar sig av sig själv. Men det som ligger bakom en framgång/resultat är hårt arbete. Sen är det upp till dig att bestämma vad du är beredd att satsa. INGEN kan tvinga dig till något du innerst inne inte är beredd att göra!

Som ni kanske märkt så älskar jag att göra jämförelser…

Låt oss säga att du planerar att ta körkort. Att jag valde detta ämne är för att då får jag förhoppningsvis  med mig er som är lite yngre och sen har jag faktikst jobbat som trafiklärare i 10 år.

Hur gör man?

– Man tar reda på vad som krävs

– Man skaffar sig tillstånd och utbildningsmaterial

– Man avsätter tid och pluggar

– Man övar/tränar med en lärare

– Man övar/tränar till

– Man upplever framgång och tränar lite till. Kraven är ju ändå ganska höga.

Sen är man där, vid ett datum man satt. En framgång! En hård kamp men vi är äntligen vid målet!

Har ni ett mål, något ni verkligen vill. Lägg upp planen på samma sätt! Ta reda på vad som krävs. Läs inte korkade rubriker och texter i media om quickfix och konstiga krämer. Köp på dig böcker eller fråga någon som kan. De hjälper dig! Ta hjälp av gymmets personal, en Pt eller en instruktör. Avsätt sedan tid, den viktigaste punkten av dem alla.

Inget funkar av sig själv, du måste avsätta tid! Sen börjar det… Träna, träna och utgå från ditt nuläge. Träna, träna lite till. Bli starkare, få bättre kondis. Ta i lite till, du vill ju ända fram. Belöningen är sedan känslan och resultatet. Du klarade detta också! Precis som du klarade körkortet!

Inte fasen vill du sen bli av med körkortet ? Nej, sen gäller det att sköta sig för fortsatt njutning och framgång. Har du kommit hit så är mer text kanske överflödig…

Du vill väl inte starta om projektet igen? Från början? Där det var som jobbigast? Det vore ju korkat…

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, lärd, hårt kämpande och i en ständigt resa mot framgång

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.