Det är inte för att det är svårt vi inte vågar. Det är för att vi inte vågar som det blir svårt

Kära Gurli. Aldrig backar hon. Aldrig skulle hon tycka att vi inte ska prova. Hon vågar, därför blir det inte så svårt. Kanske därför Supertanten nu är en pigg 90-åring!

Man hör ofta, ”det här kan jag inte” Jag brukar då fråga – Hur vet du det? Du har ju inte provat. Vi kan ju testa först och därefter ta ett beslut om du inte kunde eller ej. Känns detta igen? Tyvärr händer detta ofta när latmaskens röst tar makten. (Observera att detta inte handlar om att ta farliga beslut såsom att kasta sig ut från en klippa eller något!)

Det blir ofta väldigt bekvämt att ha ”jag kan inte kortet” som en ursäkt.

Har skrivit det förr, skriver det här igen – det är utanför bekvämlighetszonen din utveckling börjar!

Tror ni Gurli var bekväm när jag kom med förslaget att vi skulle boxas första gången? Hon trodde bland annat att hon skulle se dum ut. Men hon vågade! Därför blev det inte så svårt. Den effekten, som faktiskt varken Gurli eller jag anade att hon skulle få, blev helt fantastiskt! Det hände inte bara saker med konditionen, styrkan och balansen utan som Gurli uttryckte det ”det stärkte mitt självförtroende då jag gjorde något som jag kanske var osäker på ifall jag klarade av” Känslan av att klara av är oslagbar!

Med ett starkt självförtroende kommer man hur långt som helst! Träning & kost i all ära med att tro på sig själv tar dig till den nivå du önskar.

Hur kommer du då dit? Till ett bra självförtroende. Det finns många vägar men varför inte gå utanför den där bekväma zonen? Gör det där lilla extra. Öka vikten på hantlarna, öka tempoti löpningen. Varför inte prova löpträna i branta backar? Kolla ifall du kan. Du kan och orkar ofta mer än vad du tror. Fråga inte latmasken bara!
Detsamma om du vill förbättra din kost. Bestäm dig för att, under tex en vecka, inte dricka någon alkohol alls (inga snacks då heller) och ät ordentligt med bra mat! Svårt? Bara om du inte vågar!  Och nån mes är du väl inte?

Små steg, små test, små segrar och du har hittat vägen till ett starkare du. Att känna sig oslagbar slår all annan rikedom!

Jag kommer framöver fundera ut, så ofta jag kan, något som jag tycker verkar svårt, något som jag tvekat att göra. I mitt fall handlar det ofta om att latmasken talar med för hög röst. Handen på hjärtat – inte är jag väl ensam där? Nu gör vi det bara! Våga & gör saker möjliga. Våga vägra va en liten lort!


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, ser fram emot nästa utmaning då jag vägrar va en liten lort!

Kommentarsfunktionen är avstängd.