Det är en väldig skillnad på att gnälla och att klaga

Den största skillnaden som jag ser det är att den som gnäller stinker av en ful kliande offerkofta som de bär på. Att klaga är däremot att vilja få till en förändring! Att man säger ifrån när man tycker något är fel. Men det är klart, det måste var genomtänkt!!

Nr 1.”sååå tråkigt att det regnar och är så kallt”
Nr 2.”jag har så himla ont i ryggen”
Nr 3.”typiskt att det ska vara kö just när jag ska handla”
Ja, 3 klassiska exempel av gnäll.
Nr 1 – försök gnälla till dig ett bättre väder. (Lycka till)
Nr 2 – Att du har ont i ryggen beror oftast på att du inte skött din träning/hälsa. (Du vet bättre)
Nr 3 Nej, du Ica har inte kollat igenom ditt schema för att bilda kör just för att du ska handla just där och då. (Hur korkad får man vara?)

Klaga:
Nr 1.”Vi har mycket att göra här på jobbet. Det gör mig så stressad! Skulle vi kanske kunna få till en stund varje dag för någon form av återhämtning?” (Vilken bra insikt och idé)
Nr 2 ”Jag har verkligen ingen bra jacka till detta skitväder. Skulle man kunna få en peng och fixa till detta? (Lösning! Perfekt!)
Nr 3. ”Jag har så jäkla ont i ryggen!  Jag kommer nu att boka in en massagetid i veckan + 2 träningstillfälle” (imponerande!)
Ja, 3 klassiska, i min värld då exempel på klagan. Man tydliggör problemet och i dessa fall också kommer med en lösning.

Hur lever du? Klagar du eller gnäller du?
Gnäll och skitsnack sprider sig snabbare i rummet än ett virus, bara så du vet? Är det så ni vill ha det?
Ska ni ta tag i detta på arbetsplasten eller hemma kanske?

Vet ni inte hur? – Kontakta mig så kommer jag!

Sorry, måste rusa, har en viktig uppgift idag. Jag skulle kunna säga ”jag är så stressad” men jag har själv satt mig i denna sist så då löser jag detta genom att dra iväg lite tidigare. För nått gnäll blir vi inte rikare av!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist,Pt, Föreläsare och mental tränare som klagar då det behövs, tro det eller ej ganska genomtänkt.

Kommentarsfunktionen är avstängd.