Den sköra medelålders kvinnokroppen…

Gänget!

Vi måste prata om det här med den sköra medelålders kvinnokroppen.

Ja, för den kvinna som närmar sig 50 har så mycket att akta sig för och undvika pga just så sköra.

Mjukt och lugnt ska vi gå tillväga. Inget tyngre motstånd än ett kulört gummiband och ansträngning som ger lite fräscha rosor på kinderna.

För ni vet väl att högintensiv träning inte är nåt för oss pga det stressar ju kroppen nåt så förtvivlat och stress det leder ju till ökad fettinlagring kring midjan, ja det är ju sen gammalt.

Det har absolut inget att göra med att vi tvångsmässigt tröstäter och toppar kakhålet fullt med muffins så snart tillfälle ges. Nej, det är hormonbalansen som gör det jobbet åt oss. Skönt ändå. Att vara fri från skuld menar jag.

För inte nog med att vi är sköra i fysiken, vi rent av förväntas vara sköra i psyket och inte reda ut något som bjuder på motstånd.

Är du bara strax över 30? No worries, vi har numera det sk förklimakteriet att ta till och då gäller ovanstående även för er.

Idag sprang jag, jag veeet- SÅ. DUMT.  Men jag lovar, det var både kort och långsamt. En riktig mysjogg med pauser då jag stannade, andades inåt, fylldes av förundran, tittade drömmande mot horisonten och tänkte tankar av tacksamhet.

Det här skriver jag inte pga jag har nåt som helst fog för det, nån direkt fakta att luta mig mot, nej allt är hittepå och tvärtomspråk.

Men jag vill så förtvivlat gärna få uppskattning för det jag gör.

Kanske bidra till att någon av er får en känsla av bomull i magen samt får känna sig lite speciell och unik.

Men främst gör jag det för att få lajks från lite fler än 1,8% av mina följare och göra karriär på att skriva menlösheter på sociala medier. Det är väl det allt går ut på.

Att uppnå nöjdhet genom acceptans istället för att jobba på sina svagheter och mindre angenäma egenheter- det hetaste av heta 2021.

Kärlek💞

/Carolin Helt Int Lic PT- och ja, lite hjärndimma får kvinnor som närmar sig 50 räkna med.

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.