Den feta känslan av att vara stark!

Måndag – kände mig svag. Sliten efter en fantastisk träningshelg med Pt på riktigt, Isaberg. Vilade, åt och tog en lång härlig promenad längst stranden sen kom den! Bam! Dagen då kroppen ville mer. Heeeelvlettee vad jag var stark. Är inte det världens fränaste känsla så säg? Att vara och känna sig stark!

Det handlar inte alltid om att träna mer eller fler pass. Det handlar om återhämtning (behöver inte va soffhäng!) det handlar om att variera sin träning och köra tung träning när kroppen är redo. Det handlar också väldigt mycket om att ösa i sig bra mat. Där har ni ett bra recept för att utveckla styrka.

När dina muskler får den näring och den energi de vill ha så ger de dig tillbaka vad du vill ha. Ett kärt ömsesidigt förtroende och samarbete kan man säga. Lite som ett starkt och tryggt äktenskap.

Att inte alla förstår vikten av att känna sig stark förvånar mig väldigt. Tänk när du kan lyfta tunga vikter i gymmet eller flytta något i trädgården, på rätt sätt utan att vara beroende av någon. Ja, nu tog jag något som står mig nära såklart. Stark kan betyda något helt annat för dig. Det kan kanske betyda att du kommer klara av en kommande operation bättre eller orkar åka på en vandrings eller skidresa.

Angående operationsalternativet så är det viktigare än man kan tro. Jag vet, har varit där och fick en ny höft för ett par år sedan.
Det är så lätt hänt och väldigt vanligt tyvärr, att folk hamnar i ”tyck synd om mig träsket” när man drabbas av en skada.

Vet du om att du har en operation framför dig – förbered dig! Bli och var stark! Precis som en elitidrottare gjort inför en viktig tävling. Det blir nu din tävling. Din förberedelse. Ja, om du vill såklart…

Det är ofta där vi landar. Viljan och motivationen, den som inte kommer…
Då ska jag berätta att den, speciellt motivationen inte kommer som ett brev på posten. Den kommer när du börjar göra, när du aktiverar dig. Du har säkert städat ett skåp någon gång och helt plötsligt var alla kökets skåp städade. För motivationen steg!

Tänk om jag kunde ge dig den känslan? Denna häftiga känslan av att vara stark.

Men tyvärr min vän, det är helt omöjligt men vet du? Prova träna upp dig stark. Börja nu. Är du inte nöjd när du hittat stark så lovar jag dig ”pengarna tillbaka” Men då måste du lova att ta i på träningen. Du måste förstå att det är ok att träna ofta! om du gör det på rätt sätt.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, 50 år på bilden men har som mål att vara lika stark nu vid 51 och framåt

Kommentarsfunktionen är avstängd.