Den enda alkoholen som är nyttig är den du inte dricker. Punkt!

Du ligger i riskzonen som kvinna om du dricker mer än 9 enheter (glas) per vecka. Är du man ligger du i riskzonen om du dricker mer än 14 enheter per vecka. Är det dessutom så att du som kvinna eller man dricker mer än 5 av dessa enheter vid samma tillfället är risken stor att du dricker dig till ett beroende!! 

Ett glas vin eller champagne om dagen är nyttigt?! Vilket jädra skitsnack!! Broccoli är nyttigt! Inte alkohol!

Det kan hända att rödvin någon gång kan vara bra för blodet men med tanke på allt annat skit ett för högt intag, som det ofta blir så väljer jag att skriva detta idag!

Nej, det är inte jag som hittat på dessa siffror. Lyssnade på en mycket trovärdig läkare. Egentligen tror jag att vi innerst inne vet om detta men gemene man vill inte att det ska vara på detta vis så vi ”hittar på en egen sanning” Vi läser gärna den där artikeln om att rödvin är bra för blodet mm.

Träning & fet fisk är bra för blod, hjärta och hälsa, punkt! Nyttigt är en sak, bra för någons blod är en annan.

Alla får göra precis som de vill. Jag dricker gärna ett glas vin till maten på helgen men många, många, väldigt många dricker alldeles för mycket. Snälla lägg siffrorna ovan på minnet! Det finns en risk och jag tror inte du vill dig själv eller din omgivning illa. Vi har pratat om detta många gånger i podden Carolin och jag. Ingen! Ingen  blir charmigare, smartare eller snyggare av alkohol! Är jag ute bland folk som dricker för mycket kan jag bli så frustrerad över hur korkade folk blir. Och hur otroligt korkade saker många får för sig att göra! Fula blir de också…

Det betyder alltså att det där glaset vin per dag (som vi alla vet ofta blir 2…) är åt helsike för mycket. Tänk – 9 enheter per vecka för en kvinna – ja då ligger du i riskzon för ett beroende!! Är det så du vill din framtid ska se ut?? Vinboxar kan dra åt helvete!!!

Lördag idag, ni får göra precis som ni vill. Ni är kloka nog. Men skänk siffrorna en tanke lite då och då. Nej, vi vill inte vara präktiga, vi är bara rädda om er.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, koll på sina enheter för jag bryr mig om min hälsa och mina nära och kära.

Kommentarsfunktionen är avstängd.