Carolins navelskådning och omvärldsanalys – En tuff helg..

Den som följer mig på instagram vet att jag brukar summera dagen som gått. Lite navelskådning, lite omvärldsanalys, lite allmänna klokheter. Tänkte förmedla lite av detta även här på PT Kvinna. No worry, inte varje dag. Men lite då och då. Ska inte svära så mycket här, det kan jag nästan lova. Så här kommer en summering av helgen, en tuff sådan. Vassego!

Det har varit en tuff helg- utbildning av Lic PT och det är ju jag som är Tant Fröken. Ett fantastisk roligt och utvecklande arbete med helt makalöst duktiga elever, men….
1.På tok för fysiskt inaktivt för tant
 2. När tant inte rör på sig blir hon trött
 3.När tant blir trött blir hon rätt osugen på att röra på sig

En lärorik upplevelse.

Jag kan förstå att folk som inte tränar säger att de är för trötta för att träna.

Fysik inaktivitet föder ännu mer inaktivitet. Mycket vill ha mer. Av allt.  Ligga på soffan och peta navelludd och det är det du vill ha mer av. Träna hårt och frekvent och du kommer sukta efter det.
Oroa er nu icke alltför mycket. Självfallet har här tränats, jag är ju inte dum på riktigt. Men lusten till det, själva sprittandet i kroppen, har inte varit överdrivet påfallande.
Sen underlättar det ju inte att det lilla sockergrynet ligger bredvid och sover sjukt högljutt. I lördags vaknade jag 03:44 pga detta. Det är verkligen helt orimligt aptidigt. Ägnade de följande 46 minuterna åt att sparka och putta på honom, sen gick jag upp. Drack kaffe. A lot. Klämde sen av 150 burpees, en massa slagkombinationer (de börjar sitta nu, Tack Lisa) och lite annan skit. Det där räddade den dagen kan jag meddela. Efter en dag av intensivt Tant Fröknande typ stöp jag i säng, vaknade snudd på 2 timmar senare och serverades fredagsmys på en lördag. He is a keeper, trots sin högljuddhet. Sen stöp jag i säng igen. Jag är ett under av underhållning på min fritid. Verkligen.
I dag blev löpning klockan orimligt tidigt, mest för att hålla de mentala funktionerna i trim. Fick givetvis mina sinnens fulla bruk ifrågasatta, när nämnda gryn fick reda på det kvällen innan  men som alltid var det så värt det! Som extra bonus mötte jag den lille mannen (inte det lilla sockergrynet, verkligen inte) som glatt ropade ”VI KÄMPAR PÅ!!” jag är så glad, stolt och hedrad att få va ”vi” med honom en tidig söndagsmorgon. Han påminde mig raskt om mitt VARFÖR – Stay strong – Live long.

Det här makalösa jobbet jag har, med alla des skiftande uppgifter ger rätt mycket energi tillbaka. Arbetsdagen avslutades med att eleverna fick genomföra sin första PTpass medan jag smög runt som iakttagare. Jag fick en kick av att se hur de fick känna på den första kicken som yrket Personlig Tränare ger 🙂

Glad i hågen åkte jag hem med ny energi och då min mycket trevliga polarklocka hade vänligheten att informera mig om att jag hade status ”undertränad” i morse hade jag verkligen alla skäl att riva av ett riktigt rakabajsarhusmorsgymnastikpass i trädgården. Endorfinrusig, sprittet i kroppen är tillbaka och jag är på banan igen. Sjukt mycket trivsammare än ”osugen på att röra på sig”
I morgon är det måndag, tillbaka till de mer vanligt förekommande arbetsuppgifterna. En vecka med arbetsuppgifter som backintervaller, 5k lopp, Vässa Formenpass, husmorsgymnastik i Stadsparken och på diverse andra ställen med mera, med mera. I love it!

Heppåer!

//Carolin Helt, Int Lic PT med stor kärlek till det aktiva livet

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.