Bromsa inte i nerförsbacke!!

Det kommer en tid då saker känns lite motigare och lite tyngre. Det är då du ska dra nytta av skjutsen du fick i nerförsbacken. Se till att inte bromsa då! Ta hjälp av farten och få skjuts i motlutet.(den fantastiska bilden tillhör Hotell Monterosa i Alagna)

Visst går det lite upp och ner i våra liv. Det är inte lönt att pipa och gnälla över detta för så är det. Det är så det fungerar.

Just det här gnällandet kan jag bli evigt trött på. Lite därför snodde jag en grej från min dotters lärare – han hade en bölehink. När eleverna blev för gnälliga fick de gå till hinken och gnälla av sig lite. Sen var det lugnt i klassen igen. Sen var det någon förälder, så klart,  som tyckte att detta var kränkande och den fick tas bort. Säkert förälder till den mest gnälliga ungen kan man tänka…

Jag snodde som sagt detta fantastiska påfund och nyttjade detta på vår träningshelg som ni fick läsa om i Carolins inlägg igår. Så nog om detta men kanske skulle detta kunna vara ett tips på din arbetsplats? Är du också trött på allt gnäll? Det tär ju faktiskt på er andra.

Att gnälla är som att gunga gungstol. Man har något att göra men man kommer ingenstans!

Åter till rubriken. Efter en sån fantastisk helg så har man flyt, man är liksom lite odödlig. Det är just här man ska gasa vidare. Försök att undvika bromsa i denna nerförsbacke då allt känns så bra. Du kommer då har bra fart den dagen det tar emot. Den dagen kommer för de flesta, tro mig. Om inte – Grattis!

Ibland har det hänt att jag efter ett träningspass, även då jag kört hårt, vill ha mer. Jag kanske tittar ut och känner att jag vill ta en runda på stranden också. Då kan man ju tro att neeeej, du måste vila. Har du flyt och nerförsbacke så kör på. Nyttja denna fart i ditt nästa projekt!

Nu menar jag inte att man alltid ska köra stenhårt och aldrig vila. (Kan tänka mig att någon reagerar på detta) Du ska naturligtvis lyssna på kroppen men om den vill – hindra den inte!

Känn glädjen i vad den ger dig istället. Antagligen har kroppen fått det den vill ha vad det gäller bra mat och näring. Detta kan vara kroppens sätt att tacka för hjälpen. Carolin säger många vackra saker men ”Ät mat och håll käften” Tillhör nog en av mina favoriter.

Alltså – vem vill du vara? Den som bromsar i nerförsbacke och inte njuter av ditt flow eller vill du vara den som trots motiga dagar få skjuts uppför? I min värld är valet enkelt.

Men det kräver en plan, det kräver handling! Boka in träningar. Kör ett tufft pass en lördag morgon så får du skjuts i rätt riktning att inte sticka huvudet i chipsapossen (skånska) senare på lördagskvällen.

Boka in saker som blir en utmaning! Varför inte en träningsresa? Jag kör en till Italien i augusti och Pt På riktigt har troligtvis en träningshelg i början av september. Boka in något som inspirerar och ger dig en spark i röven så du kommer över knycken. Sen min vän, sen går det bara av farten, både upp och nerför!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist med ett liv som en berg och dalbana men alltid med bra fart!

Kommentarsfunktionen är avstängd.