Blomkålspizza så här i julbordstider!

Här kommer ett supersmarrigt recept som ni bara måste testa! Giter ni inte riva blomkålen – Köp blomkålsris. (eller skärp dig!)

Det finns absolut ingen anledning att bara kränga prinskorvar, vörtbröd och Aladdin askar under hela december månad.
Kan va rätt klokt att äta sån mat som kroppen mår bra av faktiskt. Inte bara skitmat då som oftast bara tilltalar smaklökarna. Skitmat som man oftast ångrar och oftast också mår lite illa av i större mängder.

Eftersom jag försöker utöka min kunskap ännu mer i grönsaksvärlden provade jag detta recept!
Pizzan som både tilltalar smaklökar, gör mig mätt och innehåller mängder av näringsrika prylar. Gött om protein gör också att receptet lätt hamnade högt upp på min topplista!
Enjoy!!!

Blomålspizza!
Riv ett blomkålshuvud på ett rivjärn eller kör det i en mixer
blanda i 2-3 ägg
riv och blanda i ca 2,5 dl parmesan
rör ihop detta med lite salt och peppar

Platta ut på ett bakplåtspapper och ”bränn”av i ugn så denna botten får bra färg
lägg sen på lite hackad grönkål, parmaskinka och lite ost till
Var lite sparsam med saltet då parmaskinka och parmesan är ganska salt.
In i ugnen igen så det smälter ihop
klart!

Hoppas jag inte var för långrandig idag?
Gla lördag på er!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, ”himmakock” Pt, föreläsare, mental tränare och matälskare!

Kommentarsfunktionen är avstängd.