Bästa semestern genom tiderna…

Ja, jag tror faktiskt att den här semestern har varit just det. Vädret har givetvis gjort sitt till men framförallt – jag har haft makten över min egen tid. 

För det är det som är det viktigaste med semester för min del -tid. Tid att ohämmat ägna mig åt det jag gillar allra mest. 

Till vardags far jag fram och tillbaka och lever mitt liv i väskan med ombyten och lunchätande vid ratten, så på semestern vill jag allra helst vara hemma. 

Med Vättern som granne  och 2min gångväg till badet ser jag inte ens anledning att åka iväg till några stränder. 

Jag behöver inga miljöombyten pga det känns som omväxling att bara få vara hemma.

Jag är allt en riktig hemmagris. Visst har vi varit iväg på lite småturer men då kunnat konstatera att hemma är allt bäst ändå. 

I och med att jag under semestern har haft den fulla makten över min tid har jag spenderat den på det jag gillar allra mest och behöver allra bäst. Jag har tränat, 2-3, ja i bland 4 pass om dagen. Tror bestämt att det bara är två dagar som det bara blivit ett pass om dagen. Detta möjliggörs pga –

  • Jag är van att träna mycket. 
  • Jag har tränat väldigt varierat och luststyrt. 
  • Jag har haft vansinnigt mycket tid till återhämtning. 

Jag har sprungit, tränat styrka, tränat på en massa grejer jag vill kunna bättre, jag har kört brötiga ”välta däck och ta i som en tok utan att tänka”- pass och jag har nött teknik, jobbat med rörlighet. Jag har tränat jäkligt mycket högintensivt men inte lagt nån tid alls på långa uthållighetspass i år (heller).

Det har blivit massor av spontanpass. Lust och känsla har styrt mig. Lusten har varit stor och känslan har varit nåt alldeles makalöst bra.

Jag känner mig inte ett dugg sliten. Tvärtom stark, frisk och snäppet bättre på allt det där jag övat på att bli bättre på. Det tenderar att bli så, om man lägger ner lite tid och engagemang. 

Och jag har slappat. Som jag har slappat. Det lilla livet frågade härom dagen-

”Hur många timmar har du legat i den där solstolen i sommar?”

Högst oklart. Men har jag tränat 3 timmar så har ju dygnet 21 till. Får jag bara trötta ut mig ordentligt ett par tre gånger om dagen tarvar jag inte mer underhållning än så. 

I och med att det varit alldeles särdeles varmt i sommar och är fortfarande, så har nattsömnen inte varit fullt till belåtenhet. Inga 9-10timmar som för mig är brukligt semestertid. Detta har kompenserats med både en och två tupplurar om dagen. 

Jag har bara läst böcker som inte lärt mig ett smack men varenda gång jag försökt lyssna på poddar har jag somnat. 

Ätit rejält med bra mat har jag gjort alldeles extra mycket.

I och med all högintensiv träning som jag velat få ut det mesta av, har jag ätit extra mycket raketbränsle – kolhydrater alltså. 

Och badat har jag gjort. Som jag har badat! Att ta ett dopp i Vättern efter träning som varje dag tagit nya svettrekord, ja det är höjden av sommarlyx det! I år har dessutom Vättern orkat upp i minst 10cm varmt vatten. Inte varje år det händer inte. 

Jag har haft tid att umgås med det lilla livet. Inte bara mötas i dörren eller spendera den där sista halvtimmen i vaket tillstånd på kvällskvisten ihop. Och tänk, han är ju riktigt trivsam att umgås med när man ägnar honom lite tid och uppmärksamhet.

Jag tror vi båda blivit påminda om vad det var som gjorde att vi blev ihop den där gången för snart 100 år sen. 

Inte nog med att semesterveckorna har varit extra många i år, de har dessutom varit i princip 100% jobbfria. Inga sporadiska PTklienter i gröngräset, inga akuta jobbpass att täcka upp, ingen blogg, ingen podd.

Hur mycket jag än älskar det jag håller på med så har den här absoluta ledigheten varit så efterlängtat och så behövlig. 

Att jag dessutom smyger igång terminen och inte dundrar all in på stört, ja det känns hur bra som helst. 

Jag har haft makten över min egen tid och jag har spenderat den perfekt. Grattis till mig!

Självklart finns det massor av saker jag tänkt göra som inte blev gjort – allt det där jag skulle göra ”en regnig dag”, rensa garderober, åka till sortergården, sylta och saft (HAHAHAHA!!! Skojja ba) etc, tja det får jag helt enkelt göra en annan gång.

Det var alltså en redogörelse av min förmodligen, bästa sommar genom tiderna. Det speglar säkerligen inte alls vad väldigt många andra skulle se som ”den bästa sommaren” – hur ser den bästa sommaren ut för dig?

//Carolin Helt, Int Lic PT, nöjd och utvilad

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.