Bara för stunden, inte för livet

Om du har rätt inställning och gör jobbet det vill säga. Vi får många snytingar här i livet och ibland hopar sig puckelpisterna men kom ihåg, det oftast bara för stunden, inte för livet. Men hur lär vi barnen? Borde det inte finnas ett ämne i skolan som hette ” När livet blir svårt”?

Jag träffar ganska många, i blandade åldrar, som inte vet om att detta är en ”kurs” En kurs som ser heeeelt olika ut för var och en. När jag sitter och pratar med ungdomar så vill man bara krama om dem och säga ”det löser sig” För det gör det ju. Men på vägen kommer det va tufft och detta måste man lära sig. Lära sig att orka med och lära sig ta smällarna.

När vi sen är mitt i skiten,

läs problemet/utmaningen så är det så viktigt att förstå att detta är inte för livet.
Det är för stunden.
Gör klart jobbet och gå vidare

Låte det flummigt? ja men så är det nog. Hade allt varit solklart hade vi ju kunnat googla, göra exakt som någon annan. Men det brukar vara lite klurigare än så.
Vi måste hitta vår grej. Det tog mig rätt många år men heeeelveteee! När man väl hittat den! Halleluja!

I kursen ”när livet blir svårt” handlar det om att lära och det handlar om att lyssna på dem som är klokare.
Vidare tar man godbitarna ur dessa och provar sig fram.
I dessa stunder, under denna utbildningstid måste man ha en stabil hand i ryggen. Är du förälder som läser detta så är det troligtvis du.
Då kan du inte fjolla runt och dra dig själv i magfettet och fråga efter en mätning av ”din metaboliska ålder”

Ja, jag fick en sån fråga i veckan. Av en man dessutom…
mitt svar?
”Vill du veta din ålder så ta en titt i passet”
”Du kan åxå ta en flukt i spegeln. Det brukar ge en viss vägledning”

Åter till ordningen.
Vad är rådet här då?
Vi ska alla gå igenom skit. Mer för vissa. Lärdom och kunskap, ett hett tips. Plocka ut russinen ur dessa kakor och skapa ditt survival kit. Prova dig fram, våga göra misstag.

För misstag gör vi. Det ingår liksom och då bölar vi inte, vi styr om och provar en anna väg. Under tiden, när det blåser styv kuling, lutar du dig mot din vän, din förälder eller vem det nu kan vara. Skaffa en sådan.

Med vänlig hälsning, Lisa Kaptein, Pt i det fysiska och i det mentala gymmet som löser problemen lite eftersom. För stunden liksom.

Kommentarsfunktionen är avstängd.