Att ofta skylla på att man är för gammal för nått är ett jädra skitsnack!

Kan det handla om att du är så osäker på dig själv, lite dåligt självförtroende eller är obekväm i gymmet eller i tränings sammanhang?

Det handlar sällan om ålder. Men jag har full förståelse ifall du inte vill försöka själv eller är rädd för att göra fel och skada dig i gymmet eller var det nu kan vara.
Du skulle bara veta hur många vi är, som inget annat vill än att få dig att hitta din träningsform!!

Vi är ju alla olika, vi har alla olika ”bagage” och därför också olika förutsättningar.Men, återigen skyll inte allt på åldern och använd det som en ursäkt för att hamna i soff & fika träsket.

Just det! Där hittar vi många. De sitter där, gärna med någon likasinnad och gnäller över värk, ålder, dålig hälsa och kanske också över en kropp bestående av ej så fast material.
Ni ger varandra bensin!! Utan att ni tänker på det så peppar ni varandra till att fortsätta det ni gör idag!
Bryt mönstret!!!. Är inte vännen med på det – gör det själv! Många, många fler än vad du tror har fixat det! Näe, du är inte för gammal.

Tänk om, ja, vilken vacker tanke, att folk bara sket i vad andra tyckte och tänkte? Om du nu vill börja dansa eller träna Crossfit fastän du har fyllt ett par år – gör det bara!

Gurli, på bilden, är snart 92 år och skiter blanka fasen i hur det ser ut eller passar sig – vi kör så det ryker och har väldigt kul.

Jag hamnar själv där ibland och får träna. Ja, det är det det handlar om. I mitt fall händer det när jag ska ut på sociala tillställningar. Jaha….vad ska man ha på sig här då? Men! Jag har tränat upp mig! Nu känner jag mig bekväm i det jag väljer. Trivs jag i outfiten så har jag kul. För jag har tränat bort att bry mig. Jag har förstått att människor har annat att tänka på än hur jag ser ut.

Jag kan tänka mig att det är samma oro för er som ska in i träningssammanhang. Titta de? De undrar nog vad jag gör här? Jag ser nog bara dum ut? Gör jag rätt? Ser jag rätt ut?

Jag ska berätta en hemlis…
Alla är så upptagna av sig själva nuförtiden så de har ingen aning om vad du gör. De bryr sig inte heller.

Jag vet, det finns de som gör och gärna vill påpeka och vara lite elaka men då kan jag berätta om deras gemensamma nämnare – De har egna personliga problem, oftast en fis på tvären. Den fisen råkar gå ut över dig. Skattat åt eländet och gå vidare, det funkar för mig.

Vi är nämligen så många fler i gymmet som tycker att du är modig och fantastisk som tagit dig hit. Jag kan inte nog berömma dig! Fortsätt kom och träna! Bli en sån som tränar och må så mycket bättre.
Vet du? Sen kan du kanske peppa någon annan, vem vet…?

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, bekväm och sällan orolig för hur jag ser ut och det jag gör.

Kommentarsfunktionen är avstängd.