Att leva livet fullt ut- 4 enkla punkter

Det är väl allas önskan ändå, att leva livet fullt ut? Att inte förneka sig något av livets goda, utan njuta så mycket som det går den tid vi har fått oss tilldelad.

Igår tänkte jag lite extra på det där då jag för en gångs skull hade skaffat mig en träningskompis.

Min bror och jag. Han är den bästa kompis man kan ha på så många sätt men som backintervall- i- slalombacke-kompis gör han sig nog bäst.
10 gånger upp och ner, svårare än så är det inte att köra riktigt slut på sin fysiska lekamen. Mjölksyrachock och panikångest pga syrebrist ger så fantastiskt skön känsla när det är över. Hjärta, lungor och snudd på varenda muskelfiber får jobba hårt, riktigt hårt. UNDERBART!

Att för köra riktigt slut på kroppastollen ÄR en sann njutning!

Att vila och återhämta sig är på riktigt njutbart först när man faktiskt har nåt att återhämta sig ifrån.

Alldeles för få som har upptäckt detta. Jag är ytterst tveksam till att man kan leva livet fullt ut utan inslag av detta på hyfsat regelbunden basis..

Att sen få bada i iskalla Vättern som i vanliga fall inte är speciellt njutningsfullt blir det när man jobbat upp kroppstemperaturen och musklerna brinner.

Kallt blir aldrig så skönt och njutningsfullt om man inte fått uppleva riktigt varmt dessförinnan.

Som grädden på moset, löken på laxen, pricken över i –

Att få äta rikligt med bra mat och bli riktigt mätt när man är riktigt hungrig pga att man förbrukat rikligt med energi – Det finns ingen mästerkock i världen som kan göra mat mer njutbar än så!

Att aldrig utsätta sig själv för sund hunger och faktiskt gå lite på tomme, låta kroppen livnära sig lite på de lager av energi vi hasar runt på, utan alltid äta så snart suget sätter in- den förstår inte vad den missar…

Tre helt fantastiska saker som gör att jag känner att jag lever livet fullt ut.
För att dessa tre ska bli ännu lite bättre vill jag lägga in en fjärde sak, i min värld den viktigaste punkten av alla-

Att få gå och lägga sig när man är trött och vakna när man är pigg.

DET ger mitt liv så mycket guldkant så ni anar inte. För om jag inte sover, då blir det varken nån kvalitet på träningen och aptiten blir inte vettig. Det enda av de tre första punkterna som kan få önskad effekt when sömnbrusten är väl iskalla vätterbad, dock utan njutning då.

Leva livet fullt ut i fyra enkla punkter- Håll till godo!
Ni kan tacka mig sen. HEPPÅER!

 

//Carolin Helt, Int Lic PT och livsnjutare, fullt ut.

Kommentarsfunktionen är avstängd.