Att köra situps för att man ätit chips och druckit alkohol är lite som att parfymera en bajskorv

Mentalt funkar det. Ditt samvete mår bättre men har du någon gång funderat över hur din kropp och din mage gillar det du utsätter den för?

Du kommer aldrig få ett bra resultat om du försöker kompensera skitmat med träning. Maten kan i vissa fall spela större roll än själva träningen. För att få resultat så måste kroppen och dina muskler få rubbet. Dvs nedbrytning i form av träning, vila och sömn för uppbyggnad och rätt näring för byggstenar mm. Skitmat, sena nätter ger definitivt inte kroppen vad den behöver.
Nu menar jag inte att man behöver utesluta fest och alkohol  helt men jag kan tycka att faktan om dess inverkan på kroppen bör finnas med  även nu under sommarhalvåret.

 

Att bara bry sig om det yttre, dvs köra situps, och fodra kroppen med skitmat är som att parfymera en bajskorv då denna kost absolut inte gynnar din tarmbiota. Tarmbiotan, ditt kära inre, din bakteriestam som styr mer över dig än vad du tror. Dessa kompisar kommer hjälpa dig nå ett resultat men framförallt få din mage och tarm att fungera bättre. Detta som i sin tur gör att näringsupptaget, dina val (ja, bakterierna styr över vad du blir sugen på) och uppbyggnad av dina muskler fungerar bättre. Hoppas verkligen att du förstår vikten av att bry dig mer om ditt ”inre” nu.

 

Jag har även funderat på en annan sak… Folk blir vegetarianer, väljer laktosfritt och skippar gluten för att må bättre. De vill värna om djur och natur. Men nu när det är sommar och semester så verkar denna övertygelse komma i skymundan. Har lagt märke till att när godis & snacksskålarna ställs fram är denna ”övertygelsen” liksom bortblåst.
Innehållet in i dessa kan ju diskuteras?

Mycket av skitmaten innehåller bland annat palmolja. Framställningen av palmoljan förstör och utplånar bland annat orangutangernas hem. Socker och annat skräp gynnar verkligen inte den egna hälsan. Hur tänker man då? Hur viktiga var djuren och naturen? Hur viktigt var det med den där egna hälsan?
Ja, jag vet inte faktiskt. Tycker bara det är så märkligt.

För min egen del så är min mage och min tarmbiota så pass viktig och den bryr sig inte om att jag är ledig eller inte. Jag ger min kropp vad den behöver oavsett. Blir liksom bättre då. Om jag nu är ledig, vad tjänar jag på att må sämre då? Skrev en gång att en bra avföring är den bästa huvudkudden och det stämmer rätt bra. Underskatta aldrig sömnen. Den ger dig vad du vill ha. Funkar sen magen som en klocka och dina goda bakterier regerar så sover du ännu bättre.


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, full av snack om skit men som bryr sig om orangutangerna.

Kommentarsfunktionen är avstängd.