Att komma till insikt är första steget i förändringsprocessen

Den dagen du blir medveten om dina svagheter kommer du märka att fler lösningar dyker upp! (det stackars djuret på bilden har ingenting med innehållet i texten att göra)

Det är nästan skumt med vissa saker som bara händer. Vissa lösningar bara dyker upp när vi behöver dem som mest. Va?! Inte märkt det? Sorry, då är du kanske inte medveten om dina svagheter. Det kan också vara så att du inte redo för någon förändring, än…

Du är kanske i en fas i livet då du bara behöver lite lugn och ro? Min mening var inte att stressa upp någon men den var definitivt att ge en tankeställare.

Den dagen du blir medveten om dina svagheter skickar du en order, en beställning till hjärnan att något måste göras. Det är då de dyker upp, de där goa, smarta lösningarna som kommer att förändra ditt liv.

När jag föreläser så frågar jag om det är viktigt med framgång. Jag står till och med och påstår att framgång är allt. Men jag berättar också att det är du som definierar vad framgång är för dig. Jag kan inte nog poängtera hur viktigt det där sista är!

Visst vill du va framgångsrik i att vara förälder, att laga mat eller varför inte knäböj? Och det du gör ofta blir du framgångsrik i. Fantastiskt va?
Men tänker du kanske, jag är en gnällig person som oroar mig för det mesta. Ja, tyvärr, då är du väldigt framgångsrik i just detta. Du upprepar detta dag ut och kanske dag in.

Skaffa dig då en ärlig sann vän. En sån där med stark ryggrad, en jobbig jävel som inte styrker medhårs utan säger som det är. Du tjänar mycket mer på konstruktiv men hjärtlig kritik än en sunkig fika med någon som säger ”just och precis, jag förstår att du har det jobbigt”

Hjälp och ärlighet är vad du behöver! Skaffa dig det!

Dax att bryta ett mönster? Inte vet jag. Det är upp till dig huruvida det är viktigt för dig eller inte. Lätt att ändra eller rätta till om du frågar mig. Det du inte gillar eller det som inte funkar – prova gör tvärtom!
Men, som med allt annat – du måste träna. Sen måste du träna och efter det måste du träna lite till. Först då blir du framgångsrik! Först då kommer ditt liv att förändras.

Svårt? Du tycker kanske att det aldrig kommer att gå? Nej du, du är bara otränad. Kom igen när du försökt??

Den dagen du blir medveten om att du kanske inte har styr på handlingarna, den dagen, just den dagen händer det. Då kommer lösningarna!

Vad är det som inte funkar i ditt liv? Och varför är det så? Det behöver inte betyda att du eller det du gör är den felande länken. Du behöver kanske bara möblera om. Det kan vara värt att undersöka. Sätt av lite tid och skriv ner vad du vill bli framgångsrik i eller vad du har för mål. Varför missa den fantastiska känslan av att känna sig framgångsrik?

Framgångsrik är ett ord jag gillar skarpt. Använder det i mitt dagliga mantra. Detta gör mig medveten om att jobba framåt. Fram mot mina mål, min vision och jag gillar det som händer. Det gör mig lycklig som då är ett annat ord i mitt mantra.

Lycklig av den människa jag blir på vägen när jag jobbar mot och når mina mål…

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, framgångsrik att väldigt ofta komma till insikt

Kommentarsfunktionen är avstängd.