Ät mat för att kroppen ska fungera på ett visst sätt inte för att den ska se ut på ett visst sätt

Jag har ju valt det här jobbet för att jag älskar se människor nå framgång. Jag hade bara önskat att man såg på sitt leverne mer ur ett funktionsperspektiv än ett utseendeperspektiv. Jag vet, det är väldigt lång väg dit men skam den som ger sig! Lite som jobbet med klimathotet kan jag tro.

För min egen del gör jag allt för att kunna springa igen. Har lite klydd med ett knä men jag gör som tesagt (direktiv från sjukgymnast) och har blivit väldigt bra på att hitta träningsmetoder där knäet får vila.
Vad behöver jag då äta för att klara detta? Ja, det är ju bra om jag inte häller i min mängder av alkohol och socker för det gynnar inte läkningsprocessen direkt. Bra, näringsrik mat är också väldigt bra idé!

Vad vill jag mer göra med den snart 53-åriga tantakroppen?
Jo, nu vet jag!! Jag vill behålla min styrka, jag vill behålla en kropp som gör det jag vill. Åka skidor, vandra i bergen och ta mig runt på långsamma löprunder i underbar natur. ( och göra chins😜)

Om jag vill bli smal till bikinisäsongen? Inte tvunget nä.

Stark & frisk låter bra. Det är mycket svårare att uppnå (ur ett långsiktigt perspektiv) och blir då en tuff och bra utmaning. Jag gillar sånt!

Jag vill inte ha onödigt många volanger (läs bluffs runt magen) men det får man inte av riktigt bra mat. Då går mina mål åt samma håll – kroppen behåller sin styrka, jag håller min form och allt detta genom att, förutom rätt träning, äta bra mat. Jepp, svårare än så är det inte. Konstra inte till det så förbannat.

Imorse hade jag en klient som sa att hen skulle gå igenom nån juice diet, en annan som tränade i gymmet, talade om att bara äta soppor. Allt detta för de lagt på sig för mycket nu under senare tid.
Suck, jag blir så trött. Men jag förblev tyst, låt`en prova tänkte jag. Ses lite senare när förnuftet hunnit ikapp.

Ni andra därute!
Men för guds skull sluta tro ni kan leva som björnar! Festa, rumla runt och äta mängder för att sen gå och lägga er och tro att ni vaknar utvilade och smala till våren!

Det handlar sällan om dieter, det handlar om att hitta en livsstil som man kan leva gött året runt, Nej, jag skrev inte att man inte får äta sånt man vill. Det handlar om att vilja rätt. Alla val kostar. Tänk så underart med en kropp som kan utföra det jag vill!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Pt och fast besluten om att funktion. Och prestattion är det som gäller. Då brukar magen hålla den form som känns bra

Kommentarsfunktionen är avstängd.