Är du frisk- TRÄNA! Om inte- Låt bli…

Sällan har det väl varit viktigare att måna om den egna hälsan, viktigare för omgivningen menar jag då.

Ja, för även om man själv är i sin bästa fysiska form och inte lär bli livshotande sjuk av den sjukan som näe, inte är som en vanlig säsongsinfluensa, utan en pandemi som sprider sig i en rasande fart, ja även om man inte är för det egna livets skull så vill väl ändå ingen bli en superspridare av otyget?

Jag ser många på de sociala medierna som uppmanar till lugn, till att lita på sin egen magkänsla (upplysningsvis- det är där vi bokstavligen producerar skit) och det sunda förnuftet.

Det ”sunda” i förnuftet är dock en väldigt subjektiv bedömning.

Jag blir lite tveksam till sundhetsgraden på befolkningens förnuft när statsministern känner sig nödgad att kalla till en extra presskonferens en söndagseftermiddag med det kraftfulla budskapet att vi ska ”tvätta händerna ofta, noga och med varmt vatten”….

Att sprida budskap om vikten av att tänka positivt är ju också populärt. Och att världsfrånvänt undvika att hålla sig uppdaterad pga det ger ett lugn i den egna magen.  Men vet ni, just i det här fallet är det kanske bättre att vara förberedd och tänka förutseende, ta det säkra före det osäkra pga att vara Coronapositiv, det är nåt väldigt negativt det.

” Men man måste ju leva också”  ja, helst gärna något längre än till sommarn även för den som tillhör riskgrupperna.

Jag skulle tippa på att vi alla har någon eller några, i vår närhet som tillhör dessa. Jag vill inte vara den som är skyldig till att dom drabbas.

Är du frisk? Fortsätt träna för tusan! Ta hand om fysiken på bästa sätt.

Är du krasslig? Låt bli!

Det finns så många orsaker till det för din egen skull i vanlig fall och nu alldeles extra för din omgivning. 

Håll dig borta från närkontakt med andra- av respekt.

Personligen vill jag undvika ens den minsta av förkylning just nu pga det skulle innebära att jag inte kan gå till jobbet, vilket jag som egenföretagare verkligen vill kunna göra.

Panik leder sällan till några vettiga beslut vare sig det gäller klimatåtgärder eller konsumtion eller spridning av virus, men ..

Det är kanske dags att lyfta fokus från sitt eget anus, inte foka fullt så mycket på det egna jaget? Inte en dag för tidigt i så fall.

//Carolin Helt, Int Lic PT och allt annat än världsfrånvänd…

Kommentarsfunktionen är avstängd.