Ansvar och solidaritet FTW!

Lyssnade lite på statsministern i onsdags. Hans vädjan om att befolkningen ska ”ta sitt ansvar” och vaccinera sig. 

Om inte för sin egen skull så i solidaritet mot andra. Allt för att vi ska vara friska och välmående, inte belasta sjukvården samt kunna få resa fritt.

Ja, det verkar ju som att det kommer bli ett krav att vara just så ansvarsfull för att kunna få resa fritt runt om i världen.

Och jag tänker att när det nu äntligen börjar ställas krav på att vi ska vidta åtgärder för att hålla oss friska och få världen på fötter igen, ja då kanske vi skulle passa på att kräva även följande ansvarstagande:

  1. Var och en har en skyldighet att se till att den egna kroppen är stark, rent fysiskt stark dvs innehar muskelstyrka. Ta höjd för att ha en kropp som klarar en och annan smäll, som orkar bära hem alla matkassar för egen maskin, som reder sig i alla vardagliga situationer liksom. En kropp som tål eventuell sjukdom och rider ut stormar utan att behöva belasta vården för sånt som egentligen är småskavanker. Inte vara ett klent våp helt enkelt.
  2. Var och en har en skyldighet att se till att ha en kondition  som möjliggör hårt arbete över tid. Ett gott flås, starka lungor och starkt hjärta. Ett starkt psyke möjliggörs dessutom pga detta i mycket högre grad.
  3. Var och en har en skyldighet att säkerställa att kroppen får den näring den behöver dvs bra mat. Det är inte mer kunskap i ärendet som behövs, ALLA som inte medvetet bor under en sten vet att chips och Coca-Cola inte ingår i den kategorin. Bra mat alltså och framför allt – i rätt mängd. Fyll eventuella själsliga hål med livgivande löprundor istället.
  4. Varför inte, om inte helt och hållet förbjuda, så åtminstone kvotera intaget av fnitterdricka? Ja, sett till all tillgänglig forskning så finns det få saker som bidrar till oansvarigt beteende mer än just alkoholkonsumtion. Dessutom inte alls gynnsamt för den egna hälsan i sig självt.

Ja, vad säger ni?

Fram för fler krav på eget ansvar och solidaritet👊👊👊

Eh…eller vore det att att vara oempatisk, skapa ett ”vi och dom”samhälle, ja kanske rent av att vara elitistisk  och kränkande i sitt tänkande?

 

//Carolin Helt, Int Lic PT full av eget ansvar…

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.