Älskade Knöl!

Nej, jag pratar inte om min man utan om vår älskade potatis! Fastän jag älskar dem båda…

”Jag äter inga kolhydrater! Jag äter inget bröd, ris, pasta eller potatis”
Hur många gånger har man inte hört detta?! Lika många gånger har jag tvivlat på mänsklighetens förstånd!

Det är farligt med potatis hör jag ibland. What!? Har min själ aldrig sett en potatis bita eller skada någon. Jag har föreläst om kost på skolor där jag träffat barn som är rädda för potatisen! Men kära föräldrar, där går väl ändå gränsen?!

Finns det någon där ute som avstår från potatisen av någon korkad anledning, sprid inte denna skit till era barn!

En potatis är en rotfrukt, potatis innehåller fibrer, vitaminer och mineraler och är faktiskt den kolhydrat som är mest mättande per gram. Detta utan att innehålla mängder av kcal vilket jag nog tror är det folk vill undvika… Vild gissning….
Per 100 g innehåller potatisen 76 kcal. Jämför detta med 100 g vitt bröd (franskbröd) som innehåller 323 kcal!
Om ni vill undvika bröd, varsågod, men ät potatis gott folk, ät potatis!

Carolin skrev en gång om att hon varit på nån nätverksträff med en massa damer varav många bestämt! valde bort potatisen från måltiden men glatt mumsade i sig kakan till kaffet! Hallå, var ligger logiken här? Inte gör väl du sådana korkade val? Nej, jag trodde väl det.

Om någon frågar mig om ett snabbt kostråd så säger jag  – ät bara det som växt upp direkt ur marken eller den mat som haft en mamma och en pappa. ( utan att ha genomgått en massa processer. För att förtydliga) Enkelt va?
Då går bröd, pasta, fiskpinnar, halvfabrikat mm bort ju. Nu menar jag inte att det är farligt med bröd och pasta men många jagar kcal och dessa näringsämnen är rika på kcal vilket då inte potatisen eller andra saker som växer upp ur marken är. UNDANTAG SOCKER!! (Socker är dessutom en processad produkt men vill ju liksom säkra upp)
Kyckling, fisk, kött, ägg mm mm har haft en mamma och pappa och bra mat. Mejeriprodukter är lite av ett undantag från min teori och väldigt bra mat.

Och det är det näringslära handlar om – Ät Bra Mat!

Götta ner er i potatisens värld. Bli mätt, får i er bra grejor och slappna av i ert ätande.
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, älskar knölar och min man!

Kommentarsfunktionen är avstängd.