Allt onödigt som jag gjort…

Jag har ätit marängsviss, jag vet hur det smakar.

Jag har också tränat med blott och bart spegelbilden som enda mål och syfte. Sen blev jag vuxen och fick andra värden i livet.

Jag har testat att låta limpmackor och Marabou Schweizernöt vara en stor del av min dagliga kostplan, jag vet hur det påverkar fysiken.

Jag har också tokdeffat för sommarform, ja haft det som rutin under flera års tid faktiskt, gjort samma jobb om och om igen vill säga.

Jag har druckit min beskärda del av alkohol, jag vet både hur det smakar och vad det gör med min personlighet.

Jo, jag har också gått låååånga powerwalks i tron om att det var det absolut bästa för att bränna fett. Och fort gick det också. Ja, själva powerwalkandet alltså.

Jag har tvingat mig upp 04:20 fem dagar i veckan i tron att det är så man får mest gjort om dagarna. Sen slutade jag min jakt på att utnyttja tiden väl och fick mer gjort.

Jag har ätit var tredje timme, likt ett dibarn, i tron på att katabolt tillstånd uppstår annorstädes. Om mer muskler uppstod av just det tilltaget är dock ytterst tveksamt.

Jo, jag har också tränat styrketräning enligt devisen dela upp kroppen som om voro jag kreaturet på planschen hos charkuteristen- rygg idag, bröst i morgon och för guds skull glöm inte legday. Samt nogsamt helgat vilodagen. Jag hade inte roligare och värt att veta – jag var inte mer vältränad då än nu.

Jag har testat grejen med att äta för lite riktig mat 6 dagar i veckan för att riktigt jobba upp behovet av en ”cheatday”. Helt utan insikt i exakt hur ätstört det beteendet är.

Ja, jag har gjort allt det där. Sen hittade jag hem.

Vilar gör jag på nätterna, äter tillräckligt med näringstäta kalorier varje dag, glider mätt, nöjd och belåten genom livet. Full av kraft och energi typ varje dag, med en rasandes bra återhämtning tränar jag driven av lust och känsla vecka efter vecka, år efter år.

Visst har jag sämre dagar men vet ni vad- jag gör inte så stor sak av det. Jag tuggar på.

Klok som en bok och ödmjuk är jag också.

Heppåer!

 

/Carolin Helt, Int Lic PT som fick styr på grejerna för läääänge sen..

Kommentarsfunktionen är avstängd.