Äh, ta en bulle till och var som alla andra….

Ja hörni, nu har jag tankat bilen och blivit en smula uppretad igen. Ty i detta hälso- och träningshetsande land har vi i sanning ett annat hetsande som för med sig bra mycket mer skit om ni frågar mig..

Skit som i skitmat bland annat. Det var redan i slutet på förra veckan som jag gjorde upptäckten. Där stor jag och tankar bilen i godan ro. Jag noterar den 5 meter långa korven som pryder väggen på macken. 10kr. Alltid. Den är ju så att säga vardagsmat numera. Skylten alltså. Inte korven. För tusan! Reklamen är ju inte riktad till mig utan till alla dom som faller för den.

Noterar sedan att själva pumpen har fått sin egen affisch och det är den som upprör mig idag –

Kanelbullens Dag, detta otyg, har alltså plötsligt fått sig en hel månad?! När hände detta?! Och varför?! Äter vi verkligen för lite kanelbullar i det här landet? Landet av fika, vars spenderade fikapengar snudd på fördubblats* på sen 2006.. När börjar denna helvetesmånad och framförallt – när slutar den?

”Men man måste väl ändå få unna sig nåt gott nån gång?” tänkte någon upprepade gånger varje dag.

Alltså jag vet verkligen inte jag.. Jag såg den här upplysande bilden** härom dagen.

 

Det unnas nog så det räcker utan att vi behöver några ytterligare skäl till det.
Nämnde jag att 51% av den svenska befolkningen lider av övervikt eller fetma. ”Lider av” för så jäkla roligt tror jag inte att det är faktiskt. Vi kanske skulle ta oss en funderare över hur den omgivande miljön gör lidandet värre? Måste miljön, vart vi än vänder oss, liksom kratta manegen för att göra osunda val?

Det kan vara svårt nog ändå utan ännu en jobbfika att försöka säga nej till. Ännu ett ”man måste få unna sig nåt gott ibland, ta nu en bulle och var som oss andra”.
Nä, det är inte speciellt snällt det där. Rent av taskigt, skulle jag vilja hävda.

Då piper nån något om ”yta och utseende inte är det viktiga i livet”. Helt korrekt! Men detta handlar inte om yta eller utseendehets. Alla får se ut precis som alla vill. punkt. MEN vi vet att övervikt leder till ökad inaktivitet och inaktivitet dödar. Så många som 5 000 000 går årligen en för tidig död till mötes på grund av fysisk inaktivitet.

Kanske något att tänka på när nästa bulle ska konsumeras. Men låt för all del inte mig störa. Jag hälsohetsar väl bara som vanligt jag.

 

HEPPÅER!

/Carolin Helt, Int Lic PT och tackar som frågar men Nej tack, jag hoppar över bullen..

 

*källa SCB på instagram, följ!

** bild från @gudiol alltså Jacob Gudiol som absolut måste följas på precis alla kanaler.

Kommentarsfunktionen är avstängd.