Äh! Du lever bara en gång – Du måste våga!

Har semester på ett av mina favoritställen – Hotel Monterosa i den fantastiska byn Alagna. Hotellet drivs av vänner till mig Joakim Linse och Peter Fridh. Skidåkningen är bellizzzzimo och jag har the time of my life!

För ca 5 år sedan jobbade Joakim på bank men var inte riktigt nöjd med hur livet såg ut. Då kom beslutet…
Att försöka nå en ouppnålig dröm (trodde han) – att köpa sitt hotell i Italien! Han trodde inte riktigt att det skulle gå vägen men nu står han där och lever sin dröm.
Att göra det han alltid velat är han otroligt glad för. Men det är ingen räkmacka att driva ett hotell men det förväntade han sig inte heller. Livet blev bättre och det är det som räknas! Wow! Snacka om mod!

Joakim har ändrat sin livsfilosofi betydligt. Bland annat så kör han lyckostunder varje dag. Han nämner bland annat att varje dag sitta där med en go kopp kaffe, en tidning och känna solen värma. Det är lycka för honom.

Ja, som ni ser, det behöver inte vara så svårt! Vad är en lyckostund för dig? Gör du något för dig själv varje dag?

Var står du? Du behöver kanske inte köpa ett hotell i Italien men du kanske kan göra något åt ditt gnäll? Handen på hjärtat – visst gnälls det lite för mycket? Det gnälls över att det  finns för lite energi. Det gnälls över att inte träningen blev av. Man gnäller en hel del över att kroppen känns som en sopetipp (skånsk stavning)

Men vet du?! Det finns en lösning! Den lyder så här:
Se för fasen till att bestäm dig??
Se för fasen till att göra något åt saken!

Du är verkställande direktör för ditt liv och vad vi vet så har du bara ett liv. Se nu bara till att du får det som du vill ha det. Nu är det upp till dig.

I mitt tycke är folk alldeles för veliga och ger oftast andra skulden för att saker skiter sig.

Nej du – det beror oftast på dig själv. Ta ditt ansvar och njut av resan. Den ljuvliga resan du har framför dig. Där du bestämmer. För du vet nu vad du vill!

Se så min vän, leta fram bilden nu. När du står där utanför ”ditt hotell i Italien” eller bara sittandes vid havet med en kopp kaffe i handen. Vad vet jag? du har din dröm jag har min.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, med en framtid kanske jobbandes med kor eller varför inte krukväxter kanske?

Kommentarsfunktionen är avstängd.