A quick moment on your lips, a lifetime om your hips

15 sekunder tar det för hjärnan att ta ett medvetet beslut. Mitt allra hetaste tips – ta dessa 15 sekunder. Guld värda alla gånger!  De kommer hjälpa dig att ändra ett beteende.

Tänk dig en iskall Marabou mjölkchokladkaka. En härlig en som riktigt knakar till när du biter i den och som sen gött smälter i munnen. Ja, det skulle kunna vara en reklamfilm. Jag har kanske talang för detta…?

Tänk dig sen en regnig (idag snö) Skånsk vinterdag. Mörkt och kallt som i en isbjörnsröv. Ovanpå detta så blåser det såklart. Då ska du dra på dig dina löparkläder, inte för att du vill utan för att du känner att du måste.
Du åt ju den där chokladkakan och den innehöll hela 560 kcal. Och då var det bara 100g… Tur att du inte körde 200g varianten!
Du vet nu att du måste ut och springa ca 1,5 h!!! för denna lilla stund av njutning.
Är det verkligen värt det? Kan hända och då tycker jag det var väl genomtänkt och rätt.

Det finns folk som älskar att springa men det finns nog ännu fler som älskar choklad. Denna text är INTE till er som älskar att springa!

Denna text är till dig som har en ett konstigt ”ticks” att ständigt stoppa saker i munnen utan att tänka efter. Jag vet inte hur många av er jag träffat på under min karriär som Pt.

Ni vill, jag vet att ni vill. Ni vill må bra och ni vill gå ner i fettvikt. Tyvärr finns det då inte utrymme för dessa utsvävningar. Speciellt inte om du inte är beredd att betala priset…

Tänk alltså efter innan du stoppar huvudet i chipspåsen eller var du nu är på väg. Ta dessa 15 sekunder och försök komma ihåg den där räliga känslan du får efter att ha vräkt i dig detta skräp. Kanske kan dessa sekunder få dig att tänka om…?

Något som kan vara värt allt guld i världen är ju ett träningspass. Gör nu likadan här. Om det tar emot – ta 15 sekunder, minns den sköna känslan du får efter ett pass. Det är ju den du vill åt! Den är så lätt att nå! Ditt val min vän, ditt val…

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, som lagt många sekunder men också kommit fram till många bra beslut!

Kommentarsfunktionen är avstängd.