9 tecken på att våren är här..

Valborgsmässoafton och våren ska sjungas in på allvar. Den är sannerligen här nu, på riktigt. Jag har listat 9 säkra tecken på att det är så om ni till äventyrs skulle vara osäkra…

 1. Ljuset. Tja, värmen är det ju lite si och så med men ljuset på mornar och kvällar skojar man inte bort. 
 2. Sömnbesvär. För en som aldrig försitter en chans till sovmorgon är det snudd på frustrerande att inte kunna utnyttja eventuella tillfällen som ges. Skyller punkt nr 1 för detta. 
 3. Löpsedlar. Rubriker likt ”Så här promenerar du dig till toppform” ”Kickstarta viktraset Nu! Här har du metoden
 4. Powerwalks. Den ökande skaran individer som i apatidig morgonstund powerwalkar så intensivt att höftkulorna snudd på hoppar ur sina hålor. Denna företeelse kan bero på punkt 1, 2 och 3 sammantaget.
 5. Överfull mailkorg och messengerflöde. Dessa fylls så här års av individer ivriga att komma i sommarform. Vill veta svaret på den stora och i livet alltomfattande frågan ”Hur göra för att gå ner i vikt?” Villiga att göra ALLT utom äta bra mat i lämplig mängd och träna vettigt resten av livet. 
 6. Jag, en peppmupp. Det som skrevs och yttrades från min sida före julas som upplevdes så extremt, kränkande och tja, onödigt präktigt – mottas nu med orden ”inspirerande””motiverande” och ”precis vad jag behövde höra”. Ingen fara, mitt i sommarsemestertider är inställningen den samma som före jul. I know the drill. 
 7. inspirational quotes– mängderna av dessa på sociala medier går all time high. I can I will åtminstone en månad eller två sen kommer ovanstående sommarsemester och då ska man minsann passa på att unna sig att njuta för det är man värd. 
 8. Njutningshets- vår bästa tid är nu (notera ordvitsen) och samtidigt som formen ska slipas så ska hem och trädgård givetvis fixas med en frenesi att man skänker punkt 2 en tacksamhetens tanke pga annars hade de aldrig gått att hinna med vårfester, de första grillkvällarna de första glasen rosé med vitsippor i bakgrunden. 
 9. Vårdepression. Ja, inte så konstigt att folk dundrar in i väggen till höger och vänster när förväntningar på livet är så högt ställda förväntningar. 
 10. Lugna ner sig en smula, kanske?. Våren kommer och den går. Varje år. Det är det här som är livet! Året runt till och med. 

  Jag lämnar 1 punkt som är valfri att fylla i, allt efter egna insikter och behov..

/Carolin Helt, Int Lic PT med en lite släng av pollenallergi dessutom..

Kommentarsfunktionen är avstängd.