9 Scener ur en arbetsdag..

”Det måste vara fantastiskt att arbeta med sitt fritidsintresse, ja alltså något man riktigt brinner för…”  detta påstående eller är det en fråga, får jag ganska ofta. Ungefär lika ofta som jag får frågan ”Vad jobbar du med annars då?” för att driva två gym kan väl knappast vara ett riktigt jobb…?

Jag ÄR verkligen verkligen privilegierad och vill verkligen inte byta ut den vardag jag har mot något annat. Men vissa dagar alltså…ja, då kanske jag ändå börjar fundera på min egen lämplighet.

Scener ur en arbetsdag:

  1. ”Jag vill inte bli nåt muskelberg eller så” Jag ba ”Ja, det är ju hemskt det här hur musklerna bara flyger på kvinnor runt 50 så snart de tar sig över tröskeln på ett gym…”
  2. ”Jag vill bli stark men inte bygga några muskler” Jag ba ”No worries, hjula motsols när Merkurius står i retrograd så ska du se att det ordnar sig med skridskor bara det blir is…”
  3. ”Jag älskar choklad, det är därför jag har det här (klämmer inte så kärleksfullt i bukfettet) men nu har jag slutat äta potatis, pasta och ris” Jag ba ”Där har du allt tänkt till, smart..”
  4. ”Jag har så svårt att få i mig tillräckligt med protein. Vad ska jag äta?” och stödfodrar sedan med ett par tre knäckemackor med Bregott för komplettera det lilla hånet till sallad med ett par sorgliga bitar falafel på toppen…och jag tänker ba ”måtte djävulen ta vegotrenden” trots själv inte ätit kött sen -92.
  5. ”Vad ska jag äta när jag blir sötsugen?” frågan som uppstår efter att ha grundat med ovanstående och jag ba blir mer och mer oroad över vad normalbegåvad egentligen betyder numera.
  6. ”Jag vill få upp flåset, tänkte gå på gåbanden ett par gånger i veckan” Jag ba börjar sluta se humorn i allt och därmed börjar lukta utbränd och topplocket ryker ”Löpband, det heter LÖPBAND förihelvete…”
  7. ”Jag har lite bråttom idag så jag solar bara” Jag ba ”ååååkejjjj….” bränt vare här..
  8. ”Tack för nya programmet (som hon själv bad om pga tappat motivationen), gör det nån gång nästa vecka. Hinner inte idag, ska fika med en väninna nu!” .Jag ba ”Varför känner jag mig smutsig och utnyttjad, till ingen nytta?…”
  9. ”Man måste ju unna sig nåt gott ibland och njuta lite av livet. Man lever ju bara en gång” Jag ba

”Du har inte funderat på om det är just unna som fått dig dit du är och hur mycket njuter du av det? Och fel- du dör bara en gång, lever gör du förhoppningsvis varenda dag fram tills dess”

….och jag börjar googla ”att tänka på som insektsfarmare?”

 

/Carolin Helt, Int Lic PT som ni kanske tycker upprepar sig en smula vilket är helt korrekt pga väldigt många gör just det, typ majoriteten av befolkningen upprepar sig gång på gång på gång….

Kommentarsfunktionen är avstängd.