8Tips för den som vill fortsätta vara en periodare..

I mitt yrke träffar jag många som står i startgroparna, beredda för att bli en sån som tränar. Många är dom som säger sig vara ”periodare”, ja såna som börjar träna och som slutar träna, flera gånger varje år. Men den här gången, ja då är det på allvar. NU är det dags att bli en sån som tränar- alltid. Det är slut med att sluta hela tiden.

Vad är då deras strategi för att få det att funka hela vägen den här gången? Förvånansvärt ofta är strategin att göra på exakt samma sätt de gjort alla de där gångerna då de misslyckats med att hänga i längre än nån månad eller två.
Jag har gjort en liten sammanställning av de vanligaste sätten för att fortsätta vara en periodare, se det som tips eller som BIG NONO. Jag gillar ju valfrihet vet ni.

  1. Sätt upp ett riktigt högt och orealistiskt mål. Sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna missnöjd, verkar vara melodin.
  2. Sätt upp en detaljerad och orimlig handlingsplan som tar bort all tänkbar glädje, lust och spontanitet i livet.
  3. Tänk galet positivt. Den här gången kommer det inta bara gå, det kommer gå lätt som en plätt pga du är sååå motiverad. Intala dig själv att genom att bara tänka positivt och riktigt blunda för eventuella hinder som kan uppstå, så finns dom inte. Glöm allt ang lära av tidigare misstag. Du är en annan person nu pga tokmotiverad.
  4. Inse att må lite bättre, tajta till sig en smula, bli lite piggare och gladare – det kräver ett enda STORT beslut om en alltomfattande livsstilsförändring.
  5. Råkar du göra avsteg från det beslutet och den där handlingsplanen – ja, då är det kört. Du måste därmed sluta helt. I flera månader. Igen.
  6. Råkar du bli sjuk, ofta pga gått upp apatidigt pga utnyttja tiden väl och minimerat sömnen (Thatcher sov ju bara 4timmar per natt) lever på enbart grönkålsmoothies samt tränar stenhårt i timtal varje dag ”No pain, No gain”, ja då är det verkligen kört på riktigt. En förkylning stjälper i sanning alla satsningar att bli en mer välmående individ. ”Jag tappade allt och motivationen också” Vi tar det efter sommaren i stället. För man ” kom helt enkelt inte igång igen”. Den insikten tog exakt 5,5 dagar av snorighet att komma till.
  7. Gör en riktigt stor sak av att börja träna. Berätta för alla om dina stora planer- Göteborgsvarvet, Klassikern, det tuffaste loppet av dom alla och skaffa ett instagramkonto avsett enbart att vara din träningsdagbok. Smyg för helskotta inte igång med nåt och få det att kännas helt normalt och rimligt i ditt liv. Nä, gör inte det!
  8. Eller så kan du ju alltid bli riktigt besviken på resultaten du inte fick pga arbetet du inte gjorde pga så fullt upptagen med att prata om, läsa om, planera för -det stora målet – att du aldrig riktigt kom till skott pga de optimala förutsättningarna aldrig riktigt dök upp.

Vill du då bli en sån som tränar alltid, för att må bättre, orka mer, tajta till sig en smula och liksom leva ett fullare liv utan begränsningar – gör då precis som ovan, fast tvärtom.

Det var måndagspeppen mina vänner – HEPPÅER!

/Carolin Helt, Int Lic PT och lösningsorienterad -på riktigt.

 

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.