80%

Denna text har jag absolut inga vetenskapliga bevis för. Jag är bara själv helt övertygad. Sitter på en båt mellan Mios och Santorini i den grekiska övärlden. Denna resa tar lite tid men ger utrymme till en massa tankar.

Vad strävar vi efter?
Är det 100% på allt för annars blir vi inte lyckliga eller är nöjda med oss själva?

Jag får nog säga att 80% är good enough. Ja, det kommer från hjärtat! Missförstå mig inte att vi inte ska stäva efter våra mål och en utveckling Men, som Carolin Helt skrev för några bloggar sen, kanske skulle vi må bra ifall vi slappnar av lite i all hets?

Ska ge några exempel från mina upplevelser.

Exempel nr 1
Längtat sen december efter att få paddla på Milos. Det visade sig att det blev inte en dagstur utan bara några timmar. Då har jag två val – bli besviken för det inte blev 100%, eller vara nöjd med mina 80% (vet att jag inte är en fena på matte). Men jag  är så nöjd med denna paddling och att den blev av! Vilket då gör mig till en lyckligare människa eller hur? Likadant är det med träning och hälsa. Lyckas du 80% av veckan, stort grattis!!! Kanske skulle du känna dig stressad för att uppnå 100% alltid, alltid? Ställ dig frågan – vad gör dig lycklig? Kanske slappna av lite?

Exempel nr 2
Nu får jag nog på öronen av min man men jag kör ändå ha, ha. Han är inte 100% han kan va en riktig knasboll ibland. Men jag är väldigt nöjd med 80%. Jag älskar honom över allt annat! Alltså 80% is good enough!! Vill inte ha något annat / annan. Bli inte besviken över att du inte alltid lyckas till 100%. Njut av dina 80 och må bättre inombords

Njut av resten av veckan!

Hälsningar

Lisa Kaptein kvist
Chefredaktör, men inte till 100%

Kommentarsfunktionen är avstängd.