8 år av strävsamhet..

Det ploppade upp ett minne på facebook i morse. Bilden ovan är jag för 8 år sedan, dagarna innan vi öppnade e3 i Nässjö. Tiden går, den går fort men ack vad man lär sig om man är lite uppmärksam. ”Strävsamhet”, smaka på det ordet en stund..

Det känns på något sätt som att strävsamhet är en bristvara i dag. Det är inte så vidare värst trendigt. I en tid av snabba kickar, Quick fixes, mirakeldieter, supermetoder och massor med lajks som bekräftelse på att man är lyckad, undrar jag om folk i allmänhet ens vet vad det betyder..

Strävsamhet –

flit, flitighet, arbetsamhet, idoghet, id, nit, energi. 

Är man strävsam är man –

arbetsam, flitig, duktig, driftig, energisk, ihärdig, idog, trägen, ambitiös; mödosam, slitsam. 

 

Sjukt bra egenskaper det där. Tänker att framgång, vilken det än må vara, som är byggd på en grund av det, gör en väl rustad att även hantera motgångar. Man gungar inte så lätt i sin övertygelse, man har en fast grund att stå på, när motgångar kommer. För kommer, det gör dom.

Framgång byggd på snabba kickar, Quick fixes och lajks, ja allt det där lite futtiga jag nämnde ovan, det lämnar ingen mjukt att falla på när man faller. För faller, det gör alla då och då.

Jag tänker att strävsam mår en rätt bra av att vara oavsett vad det gäller – arbete, träning, relationer. Jag tänker att strävsamhet gör en till vinnare i det långa loppet.

De senaste 8 åren har jag lärt mig att hur mycket jag än jobbar, kan jag alltid jobba mer. Jag har också lärt mig att mina kunders framgångar på gymet inte handlar så mycket om hur mycket, hårt och strävsamt jag jobbar, utan hur mycket, hårt och strävsamt DE jobbar. Jag kan med 8års facit i hand, se att de som inte hängett sig åt diverse dieter eller ständigt hoppat på ”det nya”, utan hela tiden jobbat på – energiskt, ihärdigt, slitsamt och ambitiöst, ja, de står nu här vältränade, välmående och dana. Och nej, det tog dom inte 8 år att hamna där, de blev såna och sen fortsatte de bara. De fattade galoppen och insåg att det fattat rätt.

Innan jag begrep ovanstående, att kundens framgång inte handlade om att jag jobbade 06-22 för att leda dom genom alla eventuella motivationsdippar, då tog jag varje misslyckande väldigt personligt. Det där har jag som ni vet, lagt av med. Jag har inte bara blivit bitigare med åren utan även något bitsk.

Är man strävsam kan man uppfattas som – hård, ansträngande, besvärlig. 

Regelbunden och stundom hård träning i kombination av så mycket bra mat att en inte behöver gå hungrig  och sugen – tja, det kan av somliga stundom upplevas som hårt, ansträngande och besvärligt.

Jag är hemskt ledsen men det är jag egentligen inte alls – vill man ha pulverdieter, detoxkurer, tarmsköljningar i olika väderstreck och någon som vänder kappan efter vart trendvinden blåser vettet ur skallen på folk, ja då får man söka upp nån annan än mig. Det handlar inte om att jag är förändringsobenägen, jag kräver bara att det ska finnas bevisad effekt för vad jag utsätter min omgivning för.

Nä, hur otrendigt det än må vara så fortsätter jag nog att vara arbetsam, flitig, driftig, energisk, ihärdig, idog, trägen, ambitiös och hård, ansträngande och besvärlig. Jag och alla de övriga strävsamma som begripit hur man når framgång, på riktigt.

//Carolin Helt, strävsam Int Lic PT

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.