5 Uttryck och företeelser jag vill slippa 2019..

Första dagen på det nya året och förväntningarna som vädras är så stora att jag nästan får ont i magen. Så snart nyårsdagspizzan intagits, drar det igång. I år igen. I ett försök att mota Olle i grind listar jag 5 uttryck och företeelser jag vill slippa stöta på under detta nya fräscha 2019..

Vet du inte vad ”mota Olle i grind” betyder så är du förmodligen väldigt ung och oförstörd – Grattis! Fortsätt så.

Uttryck och företeelser jag ogillar å det grövsta –
1. ”Kickstarta viktraset” vadan denna brådska? Oönskad vikt är inget som kastar sig på en. 1kg underhudsfett innehåller ca 7000 kcal, det kräver sin tid av överätande att lägga på sig och allt som oftast längre tid att lägga av sig. För det är väl fett som ska viktrasas på ett kick va? Inte vätska, tarminnehåll och muskler? Nä, ingen är väl medvetet så korkad?

2. ”Unna” & ”förtjäna” ord som ofta både föregår och dyker upp efter att man gett sig på punkt nr 1. Ja, har man jobbat så hårt och inte stoppat i sig skitmat så är det väl märkligt ändå hur många det är som anser sig värda att unna sig en belöning i form av just den skitmat man så framgångsrikt lyckats undvika.

3. ”Cleans”, ”detox”, ”rena kroppen”. Det verkar föreligga ett behov av detta efter att punkt nr 2 har avverkats. Man glömmer att (förutsatt att man har en lever och en uppsättning njurar) sköter kroppen det där finfint.( Har man tappat nämnda organ bör man fort som satan ta kontakt med sjukvården. DU BEHÖVER HJÄLP!). Man verkar glömma att om man i mesta möjliga mån skippar punkt 2, torde behovet av detta otyg även kännas tämligen onödigt.

4. ”Tajt och tonad -NU!” Vad menas? Är det en analblekning som åsyftas? Eller är det en lightversion av punkt nr1? Vad hände med ”stark och frisk”? Fast det är klart, when ”stark och frisk ” är alla nämnda punkter helt ointressanta, man är helt enkelt inte målgruppen.

5. ”Beach 2019” ? Orkar. Inte. Ge mig ett bättre skäl till att ge kroppen uppmärksamhet än att se schysst ut på stranden.Eller ring nån annan…

Ja, det var det jag hade att förmedla idag det. Heppåer!

//Carolin Helt, Int Lic PT stark och frisk.

Kommentarsfunktionen är avstängd.