5 tokbra metoder för viktminskning!

Gå ner i vikt- hur göra? Frågorna är många så här års. Här har ni mina 5 bästa diettips.

Vill man marknadsföra en diet krävs det ett fränt namn, siffer- eller bokstavskombinationer, det är sen gammalt.

STM-SilverTejpsMetoden, teorier om hur eventuella extrakilon uppkommit kan vara oerhört fantasifulla. För typ 100 år sen jobbade jag som bagarlärling. Den rätt storvuxne konditorn på stället, skyllde sin rondör på ångorna. Ja, för han åt ju aldrig nåt av alla bakverk han tillverkade. Hans tes visade sig vara sann för när han började använda munskydd på jobbet gick han ner i vikt 😮 Jag som jobbade mitt emot honom hade förstås en annan förklaring. Allt som stoppas i munnen räknas, inte bara det som först läggs på tallrik, ett faktum som kan ha förbigått somliga.

KISS- Keep It Simple Stupid, detox, inte äta kolhydrater, soppbanta, DNA- och blodgruppsdieter, piller och pulver – krångla inte till det så förtvivlat! Ät mat och håll käften, brukar jag säga. Ät mat tillagad av råvaror i mesta möjliga mån. Råvaror, inte processade- eller värsta av allt ultraprocessade livsmedel som är så långt från sitt ursprung att man måste tillsätta, smak, färg, doft och vitaminer och mineraler i efterhand för att det ska vara ätligt.

TIO- Ta Inte Om, detta kanske kommer som en chock men även bra och nyttig mat kan det bli för mycket av. Nåt många kanske förvånas över. ”VA?! Jordnötssmör ska ju va vara bra?! Kan jag gå upp i vikt av det?! Det är ju EKOLOGISKT till och med” Jorå, det går alldeles utmärkt. För mycket kcal in än ut gör att man går upp i vikt. Kan vara bra att tänka på när man tänka i raw-foods-bolls-träsket.. Allt är en dosfråga.

TIA- Ta Inte Alls, vissa saker gör man rätt i att undvika helt skulle jag vilja påstå, konditorn ovan undvek plötsligt att stoppa i sig kantbitar av diverse bakverk och vips hände det grejer. Och trots att chips är gjort av potatis ääär det faktiskt inget bra val om man vill se till att komma i form. Den där kladdiga lilla kakan vid fredagsfikat kommer, trot eller ej inte ta dig närmare ditt mål, hur liten den än är. Vill du absolut äta skiten – gör det och njut av den men lurar dig inte att tro att den inte räknas…

ÄNFS- Ät Naken Framför Spegeln, en oerhört aptitdämpande åtgärd. Ja, det är väl i stort sett det enda som behöver sägas om den metoden. Men allvarligt talat, om man tänker till innan man stoppar nåt i munnen, tittar sig själv djupt i ögonen och frågar sig – Är det här nåt som kommer gynna mig, nåt som för mig närmare mitt mål? Tja, då är det kanske en av de bättre metoderna.

Slänger in en sjätte när jag ändå håller på-

THHK Träna Hårt Håll Käften, fettförbrännande juicer, piller och pulver- ni vet att det är att kasta pengarna i sjön va? Vill man öka förbränningen eller rättare oxidationen, så gör man rätt i att öka graden av fysisk aktivitet.  Ni vet det här med att träna, det har rätt många schyssta effekter på kroppen. Man blir inte bara piggare, gladare, friskare, starkare och smartare – det hjälper faktiskt till att slipa bort en del fett på kroppen också. Framförallt hjälper det till med det tuffaste jobbet av alla – att behålla vikten. Och det är ju rätt najs, att slippa joja upp och ner hela tiden. Men kom ihåg – en powerwalk på en timme äter du upp på en ynka liten snickers, täppa till foderluckan så att dylikt inte konsumeras kan vara det bästa tipset av alla 😉

Frågor på detta? Här på PT På Riktigt är vi fulla av svar nämligen.

En PTklient hade ytterligare en lösning på viktproblemen han drogs med ”jag flyttar till USA, där är jag ju riktigt normalviktig”. Ja, vad kan man säga? Han är i alla fall lösningsorienterad..

//Carolin Helt, Int Lic PT och full av bokstavskombinationer

Kommentarsfunktionen är avstängd.