5 saker som aldrig får ta slut.

Det är min otur att handla idag. Tycker det är en rätt trist syssla men inser att det är oerhört mycket tristare när  livsnödvändiga saker tar slut hemma i skåpen.

De 5 varor som aldrig får ta slut hemma hos oss (enligt mig ska väl tilläggas) –

  • Kaffe. Kaffe är ett måste för ett drägligt liv kan jag tycka. Jag minns en morgon för 5 och ett halvt år då jag inte fick kaffe på morgonen. Hemskt! Förfärligt och kommer inte att hända igen. Att kaffet dessutom har goda effekter inte bara på morgonhumöret utan även på hälsan gör att det är en vana jag kommer fortsätta med.
  • Ägg. Har man ägg hemma är man aldrig långt från en komplett måltid. Ägg innehåller allt vi behöver utom c-vitamin. Ett måste till frukost och/eller lunch och/eller middag kan jag tycka. Inte en dag utan ägg skulle man kunna säga.
  • Jordnötssmör. Nötter innehåller så mycket näring och energi att jag skulle kunnat äta det bara därför. Men nu är det även så att jordnötssmör gör mig lycklig. Jo, så är det. När jag tar en sked direkt ur burken blir jag lycklig. Jordnötssmör ger mitt liv en djupare mening och jag undrar ibland om det är jordnötssmör som gör att jag kan träna så mycket eller om det är pga att jag att jag äter så mycket jordnötssmör som jag tränar som jag gör… Ekologiskt, crunchy, med endast lite tillsatt havssalt.
  • Havregryn. Ingen frukost utan havregrynsgröt! Enkelt, gott och ger mig kraft och ork att göra det jag vill. Jag älskar kolhydrater när de kommer i form av havregryn och….
  • Honung. Lokalproducerad honung. Enda sötningsmedlet som är godkänd i min värld. Okej, dadlar och annan torkad frukt funkar också men agavesirap, stevia och annat trams klarar jag mig utan. Varför honung? Jo ser ni, honung innehåller även annat än söta, goda kolhydrater. Det innehåller en hel del näring, som om man inte hettar upp den ger en gammal tantakropp  extra mycket hopp. Lite honing på gröten och lyckan är gjord 🙂

Shoppinglistan är gjord. Jag är redo att ta tjuren vid hornen och bege mig till affären och det lilla sockergrynet är förvarnad om vad det blir för fredagsmys. Så kan det gå när det blir min uppgift att mysa till det..

 

//Carolin Helt, Int Lic PT som just kom på en sjätte vara…toapapper. Toapapper är rätt trivsamt att inte ha slut på.

Kommentarsfunktionen är avstängd.