40 dagars fasta… Ja, det är därför vi firar fettisdagen!

Då var det dax för ännu ett meningslöst firande. Som kanske fyllde någon funktion förr. Men jag har då inte sett någon, idag, som efter att ha stoppat i sig sunkiga fetter, mängder av socker och massor av raffinerade kolhydrater sen fasta i 40 dygn. Tycker det låter ätstört…

Jag kommer väl få hatbrev från alla älskare av detta otyg men detta måste sägas!! Kom inte och gnäll över knip magen och uteblivit resultat om du tänker trycka i dig ett antal semlor.
Dessa ca 400 extra kcal är inte vad gemene man behöver precis. Jo, kanske om man tänker fasta i 40 dagar. Nej inte ens då! Ät mat för böveln!

Fettisdagen är den sista dagen i fastlagen – den period om tre dagar som ligger precis före den kristna påskfastan. Fettisdagen är alltså den sista dagen att fira rejält innan man påbörjar den FYRTIO DAGAR långa fastan innan påskhelgen.

Tycker mig dock ha sett att försäljningen av detta skräp började redan efter jul! Långt innan denna fettisdag!

Ert beslut, ät vad ni vill men – don´t do the crime if you can´t do the time!
Vi snackar ca 400 extra kcal per bulle här. För mig, ca 45 minuters löpning (ja, jag springer långsamt) Om ni endast äter en det vill säga…

Gör inget av bara slumpen. Tänk efter, du kommer mycket längre då.
Det är så det ser ut hos många idag. Frestelser överallt. Vi plockar ut godbitarna, läs skitmaten,  men bryr oss kanske inte så mycket om bakgrunden. Alltså varför det firas.

Varför i helsefyr ska det firas hela tiden? Eller rättare sagt – varför är det fira att stoppa skitmat i munnen?

Varför inte fira varje muskels dag tänker jag? Börja med benens muskler, benens dag. Ni får en anatomikurs på köpet. Varför inte fira denna vackra skapelse, kroppen? Hedra den med vad den vill ha – utmaning i form av träning!

Jag vet att alla inte tänker som jag men jag tvingar er heller inte att läsa detta. Än mindre att göra något som ni absolut inte vill. Jag vill bara att ni ska tänka efter, ta ett bra beslut som tar er dit du vill…

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som varken tänker äta skiten eller fasta i fyrtio dagar!

Kommentarsfunktionen är avstängd.