3 tips för en rätt bra dag ändå…

”Du är alltid så pigg och glad och full av energi” sa nån. Skulle inte tro det, tänker jag.  Men jag har hittat tricket för att i alla fall öka chanserna för det…

Efter att ha bloggat och skrivit artiklar i rätt många år har jag betat av alla möjliga ämnen men jag har aldrig skrivit om detta. Men va tusan! Vi heter ju PT Kvinna, nu är det dags. Mens -för idag är jag en riktig menskossa. ”Inte skriva om såna privata saker” sa det lilla sockergrynet precis. Nu har han aldrig bestämt vad jag ska eller inte ska skriva om, så det hindrar inte. Jag hoppas att ni inte är lika pryda som honom. Tänkte mest bara förmedla vad jag gör för att uthärda eländet 😉

Det är faktiskt sant, jag är för det allra mesta glad, pigg och full av energi. Ett par dagar i månaden är jag dock värsta surkärringen. Finns säker de som anser att det är mer än ett par dagar det handlar om…

När benen känns som telefonstolpar, magen pekar rakt ut som en spärrballong, sjukt mycket hud i ansiktet som dessutom pryds av en och annan finne – det är inte helt lätt att ha en positiv syn på sig själv då. Helt plötslig är jag också en riktigt dålig människa, en sån som aldrig gör någonting riktigt bra. En kass, tråkig och underpresterande individ. Som ena stunden fräser som en vildkatt och andra bara vill gråta en skvätt. Alltså, man hoppar inte precis upp ur sängen och highfivar sig själv sådana dagar.

Förr, när jag var ung och dum, brukade jag omfamna all denna misär och trycka i mig choklad och gömma mig under en filt. Det var väldigt länge sen och idag vet jag att det inte får varken mig eller dagen att bli bättre…

Jag gör enligt följande –

1. Jag ägnar ca 30min av morgonen åt att vältra mig i självömkan (jo, faktiskt). Sen börjar morgonkaffet verka, jag inser att jag är rätt löjlig och jag…

2. Räknar upp allt som faktiskt är rätt bra med mig själv och livet i stort. Tro mig, om man försöker blir listan rätt lång. Det är svårt att vara fortsatt låg med en lång lista av ”bra saker” framför sig. Bara en sån sak att jag uppenbarligen varken är gravid eller i klimakteriet livar upp 😉

3. Jag TRÄNAR! Dagar som dessa räcker det inte med något lågintensivt lullull utan jag måste ta i på riktigt. Inga prestationskrav i form av tider eller kilon men jag måste  känna att kroppen verkligen får arbeta. Telefonstolparna till ben funkar fortfarande finfint, magen är stor men rackarns så stabil och vem bryr sig om hud i ansiktet när svetten sprutar och pulsen är hög?

Efter de här 3 momenten (OBS! ALLA måste genomföras för att det ska funka) har jag gjort som Kungen – vänt blad och sett till att en rätt bra dag kan börja 😀

Den där offerkoftan som kan vara så skön att ta på sig ibland, sitter inte så vidare värst jättebekvämt speciellt länge. Den skaver rätt illa faktiskt…

 

//Carolin ”rätt bra ändå” Helt

Kommentarsfunktionen är avstängd.