3. Förberedelse

Då jag fortsatt är synnerligen oprovocerad och omgiven av folk som gör som tesagt och därigenom  lider av bloggtorka fortsätter jag vidare med livsstilsförändringens faser. Idag är det dags för nr3 och förberedelse…

3. Förberedelse

Här hamnar man när man äääntligen har fått ändan ur vagnen  och gör nånting utav allt man gått runt och begrundat i fas 2. Nu jäfvlar ska det hända grejer! Man köper den där kokboken med nya, fräscha, hälsosamma recept. Man börjar prenumerera på det där hälsomagasinet för att bli inspirerad. Man köper de där nya tajtsen/skorna/träningsredskapet som man får rum med under sängen. Man kanske till och med köper det där träningskortet. Inom en månad är man igång! 

Härligt, eller hur?  Det sägs ju ofta att förberedelse är allt, och förberedelse är viktigt. MEN…

Det spelar ingen som helst roll hur många kokböcker, snygga tajts och träningsredskap man har under sängen – om man kommer av sig. Igen.

Och kommer, trots minutiösa förberedelser, inte igång den här gången heller. 

Man var ju verkligen på gång men precis som risken att man i begrundandefasen fastnar i väntan på de optimala förutsättningarna för att dra igång, så händer det titt som tätt att den som börjat förbereda sig fastnar i jakten på det optimala upplägget/metoden/dieten/outfitten/what ever.

I bland kan jag tycka att det ägnas allt för mycket tid och engagemang på att förbereda sig. Man gör det här med att komma igång med träning och äta vettigt till något så stort och komplicerat att man kan tro att det är nån form av OS-satsning man tänkt dra igång och inte bara att ta sig till gymmet/ut i löparspåret ett par, tre gånger i veckan.

Hur mycket förberedelse kan det behövas egentligen? Nä, snöa inte in på detaljer. Traska raskt vidare mot nr4 – och gå från ord till Handling. 

Innan ursäkten-

”Det blev ju varmt så fort i år…”

…börjar ta form. För den är korkad och korkad är väldigt dumt att vara.

//Carolin Helt, Int Lic PT och stort fan av att inte komplicera allt så förtvivlat..

Kommentarsfunktionen är avstängd.