11 obegripliga, onödiga ord och uttryck…

Det händer mycket runt om i världen just nu och man kan ju tycka att mycket av de oväsentligheter vi tenderar att lägga tid på borde självsaneras i tider som dessa, men icke.

En liten vädjan, lägg ner följande tugg, åtminstone i min närhet.

 1. Förbränningsträning- pga, vill man träna bara för att göra av med energi gör man rättare i att inte peta i sig övermåttan mycket av varan till att börja med och lägga tiden på att träna på riktigt i stället. Med lite roligare syfte än att göra ätandet ogjort.
 2. Sockerdetox– pga, socker är inte inget gift till att börja med och i övrigt hänvisar jag till lärdomen ovan dvs peta inte i sig sånt man anser sig behöva straffa sig ur.
 3. Tonad- pga, jag fattar inte vad det betyder om det inte avser att man byter färg på håret.
 4. Bootyworkout- pga, folk som hänger sig åt detta uttryck verkar glömma resterande kropp och vandrar runt som levande päron. Känns varken sunt eller funktionellt.
 5. Fitover40– pga, skulle det vara nåt speciellt med 40?
 6. Viktresa– pga, de som använder det uttrycket är nästan utan undantag pendlingsresenärer.
 7. ”Den bästa versionen av mig själv” pga, folk skulle göra både sig själva och välfärdsstaten en tjänst genom att fokusera på att höja lägstanivån istället.
 8. ”Jag vill ha långa, slanka muskler”- pga, muskler har ett ursprung och ett fäste och kan inte tränas längre, bara tjockare. Upplevs musklerna som beskrivet ovan så är de antingen fästa på en lång kroppsdel, inte täckta med fett alt helt enkelt lite småväxta.
 9. Klimakteriemage– pga, vad är det ens? Jag väntar med spänning. Är dock helt övertygad om att ingen mage bara huxflux uppstår, utan är en konsekvens av val som med åren, kanske bör vara ännu mer väl genomtänkta. Om man vill undvika att få en, vill säga.
 10. Trivselkilon- pga, helt ärligt är det väl tämligen få som trivs med dom, man har bara resignerat och låtit sig nöjas men borde i sanningens namn kallas otrivselkilon.
 11. Coronakilon– WTF?! De Dåliga Ursäkternas tid är i sanning här. Se punkt 10 för övrig upplysning.

Var säger ni? Går det att ordna? Kan vi gå vidare med lite större självinsikt gott folk? I så fall vore jag tacksam. Ja, så kan vi alla lägga kraft och energi på sånt som är viktigt på riktigt. I vanlig ordning gör var och en precis som var och en vill och ingen behöver känna sig tvingad till något alls, inte kränkt heller btw. Oops! Det platsar på listan ju-

12. Kränkt– pga jag förstår ordet och dess innebörd men finner det kraftfullt missbrukat.

Heppåer!

/Carolin Helt, Int Lic PT #tränahårthållkäften

Kommentarsfunktionen är avstängd.