10 tokbra supermetoder för #Beach2017

Jag känner verkligen att jag har en del att bidra med på superdiets- och mirakelmetodsfronten. Jag har listat hela TIO favoriter i nämnda front. Håll tillgodo!

Vill man marknadsföra en diet krävs det ett fränt namn, siffer- eller bokstavskombinationer, det är sen gammalt. Vissa av dessa har jag presenterat tidigare men de tål att upprepas, kan jag tycka.

STM-SilverTejpsMetoden, teorier om hur eventuella extrakilon uppkommit kan vara oerhört fantasifulla. För typ 100 år sen jobbade jag som bagarlärling. Den rätt storvuxne konditorn på stället, skyllde sin rondör på ångorna. Ja, för han åt ju aldrig nåt av alla bakverk han tillverkade. Hans tes visade sig vara sann för när han började använda munskydd på jobbet gick han ner i vikt Jag som jobbade mitt emot honom hade förstås en annan förklaring. Allt som stoppas i munnen räknas, inte bara det som först läggs på tallrik, ett faktum som kan ha förbigått somliga.

TUM- Tubsocka i Mun, funkar inte silvertejpen, rinner saliven till likt förbannat när doften av Pressbyråns kanelbullar når näshåren – tubsocka, tubsocka torkar upp det mesta och det är väl i stort sett bara i mun den typen av plagg gör nytta utan att se alltför dum ut.

KISS- Keep It Simple Stupid, detox, inte äta kolhydrater, soppbanta, glutenfritt, DNA- och blodgruppsdieter, piller och pulver – krångla inte till det så förtvivlat! Ät mat och håll käften, brukar jag säga. Ät mat tillagad av råvaror i mesta möjliga mån. Råvaror, inte processade- eller värsta av allt ultraprocessade livsmedel som är så långt från sitt ursprung att man måste tillsätta, smak, färg, doft och vitaminer och mineraler i efterhand för att det ska vara ätligt.

TIO- Ta Inte Om, detta kanske kommer som en chock men även bra och nyttig mat kan det bli för mycket av. Nåt många kanske förvånas över. ”VA?! Jordnötssmör ska ju va vara bra?! Kan jag gå upp i vikt av det?! Det är ju EKOLOGISKT till och med” Jorå, det går alldeles utmärkt. För mycket kcal in än ut gör att man går upp i vikt. Kan vara bra att tänka på när man tänka i raw-foods-bolls-träsket.. Allt är en dosfråga.

TIA- Ta Inte Alls, vissa saker gör man rätt i att undvika helt skulle jag vilja påstå, konditorn ovan undvek plötsligt att stoppa i sig kantbitar av diverse bakverk och vips hände det grejer. Och trots att chips är gjort av potatis ääär det faktiskt inget bra val om man vill se till att komma i form. Den där kladdiga lilla kakan vid fredagsfikat kommer, trot eller ej inte ta dig närmare ditt mål, hur liten den än är. Vill du absolut äta skiten – gör det och njut av den men lurar dig inte att tro att den inte räknas…

VKS- VinterKräkSjukan, om man inte riktigt lyckats med ovanstående metoder för att liksom stoppa tillförseln av föda så kan en eller ett par ordentliga vinterkräksjukor, eller VKS som det lite fränare kan kallas, göra en alldeles strålande insats för en snabb viktminskning. Ni vet metoden bakom rubriken  ”Kickstarta ditt viktras – gå ner 4kg på 2 veckor”  (den är på riktigt, Ulkrika Davidsson ligger bakom den. Förlåt, Ulrika, hon heter Ulrika) tja, den är ungefär lika effektiv som nämnda sjuka, en går ner i vikt men ingen verkar begripa vad som förvinner. 4kg kroppsfett bort kräfva 28000 kcal på minuskontot (1kg kroppsfett ca 7000kcal*4=28000kcal delat på  14dgr, det blir 2000kcal back om dagen det) Där har ni matematiken – Lycka till!

ÄBSI- Ät Bajs från Smal Individ, jo ser ni det är inte så konstigt som man kan tro. Det har nämligen visat sig att bakteriefloran hos smala individer skiljer sig från den som de med onödigt mycket hull på kroppen bär runt på. Man är inte riktigt säker på vad som är hönan och vad som är ägget – är det matvanorna som gett upphov till typen av bakterier eller är det bakterierna som gett upphov till matvanorna. På råttor (kan vara möss också, minns inte riktigt) har det dock visat sig gynnsamt att göra en sk bakteriertransplantation. Bajs från en smal person – snart i en kapsel nära dig 🙂

ÄNFS- Ät Naken Framför Spegeln, en oerhört aptitdämpande åtgärd oavsett sjukdomstillstånd eller bakterieflora. Ja, det är väl i stort sett det enda som behöver sägas om den metoden.

THHK Träna Hårt Håll Käften, fettförbrännande juicer, piller och pulver- ni vet att det är att kasta pengarna i sjön va? Vill man öka förbränningen eller rättare oxidationen, så gör man rätt i att öka graden av fysisk aktivitet.  Ni vet det här med att träna, det har rätt många schyssta effekter på kroppen. Man blir inte bara piggare, gladare, friskare, starkare och smartare – det hjälper faktiskt till att slipa bort en del fett på kroppen också. Framförallt hjälper det till med det tuffaste jobbet av alla – att behålla vikten. Och det är ju rätt najs, att slippa joja upp och ner hela tiden. Men kom ihåg – en powerwalk på en timme äter du upp på en ynka liten snickers, täppa till foderluckan så att dylikt inte konsumeras kan vara det bästa tipset av alla

VVF- Våga Vägra Förändra, mången äro de som vill ha förändring men få äro de som har villighet att förändra. VVF är nog den absolut vanligaste och mest ineffektiva metoden som de allra flesta som ständigt ger sig i kast med superdieter och mirakelmetoder, landar i. Man vill. Åh som man vill, man vill verkligen jättejättemycket men under en ack så begränsad tid, vilket är helt meningslöst. Det enda man får med sig är ännu ett misslyckande. VVF är som ni kanske förstår, en riktig skitmetod och ska egentligen inte vara med på listan av ”Tokbra metoder”, men jag hade ju bestämt att de skulle vara 10 till antal så den fick vara med pga sin vanliga förekommenhet.

Det räcker inte med att bara vilja, vad som måste till är villighet att förändra, inte bara för några veckor då den lynniga bitchen Motivation är på tillfälligt besök.

Hett tips – göra den typ av förändringar du kan fortsätta med livet ut.

Det är liksom först efter det du är klar…

Frågor på detta? Vi som är PT På Riktigt är vi fulla av svar nämligen.

//Carolin Helt, Int Lic PT och i ständig förändring 😉

Kommentarsfunktionen är avstängd.