10 Meningar jag inte behöver höra fler gånger nu…

Jag har ju varit verksam i det här yrket ett tag och snappat upp ett och annat som verkar ligga mänskligheten varmt om hjärtat. Inte så skitvarmt i mitt hjärta dock. Så, tack på förhand och låt mig fortsättningsvis slippa följande meningsutbyten –

  1. ”Jag vill stärka upp kroppen men jag vill inte bygga några muskler” undantagslöst sagt av dom som har sämst förutsättningar för att ens hindra förfallet, dvs kvinnor, företrädesvis medelålders kvinnor och äldre än så. Alternativt spinkiga medelålders män som utövar konditionsidrott. I massor. Alternativt småbrudar som inte använder annat än gummiband. Helt ärligt, hur tänker ni att det ska gå till? #hurtänktedunu
  2. ”Det räcker att jag tittar på en kaka för att jag ska gå upp” näe, du vännen, du har alldeles säkert gjort mer än tittat. Att vi äter med ögat är bara bildligt talat. Det är nog mer så att du tittade bort när kakan fördes till munnen. #dradenomrödluvanockså
  3. ”Jag har ingen ork över för att träna, helt energilös är jag” sänk blicken, kläm lite på det där mjuka runt midjan/ hakan/ baksidan på armen/ låren – i varje kilo underhudsfett (åhja, det finns där) hittar du 7000 kcal redo att användas. Det räcker till ca 10 mils löpning. ETT ENDA KILO?! Fatta att det finns energi!! #skärpdej
  4. ”Jag gör lite så här i stället, jag har ju i alla fall tagit mig hit ändå” NÄJ!! Det räcker inte med att bara dyka upp. Har du den inställningen- SLÖSA INTE MED MIN TID OCH MITT UTRYMME. Du vill uppenbarligen inte ha min hjälp, bara snylta på min fantastiska personlighet. #huvetbrinnerupp
  5. ”Jag äter nog för lite/för sällan, det är därför jag inte går ner i vikt” Nej. Bara nej. #jagorkarinte
  6. ”Jag borde ju egentligen träna men jag hittar inte motivationen” Keep on looking, den lär inte kasta sig på dig så länge du hasar runt i ”jag-borde-landet.” #dörrenutärdär
  7. ”Men dom säger ju att…” vem i helsike är ”dom” som säger så mycket som du väljer att helt okritiskt tro på? Meningar som börjar så- säg dom till nån annan pga skäl som anges i punkt nr 4. #skjutmej
  8. ”Jag äter inte potatis eller ris pga mår inte bra av kolhydrater” förklara gärna hur du ser på bullen/semlan/kladdkakan du trycker i kakhålet till trefikat. #hålihuvet
  9. ”Jag höll ju vikten så fint men sen kom semestern och sen blev det jul, ja du vet” näe du, jag vet inget om det där. #ochsenkompåsken
  10. ”Men det kan ju aldrig vara bra att hålla på sådär och träna varje dag, det går ju till överdrift” det har du verkligen rätt i, det är säkert därför 46% av arbetsför befolkningen har så dålig kondition att det riskerar att allvarligt påverka deras hälsa – FÖR ATT DET HAR GÅTT TILL ÖVERDRIFT… #sjas

I övrigt genomlever jag mina dagar i högsta välmåga och utsätts alltmer sällan för ovanstående mkt pga min respons. Folk förstår min tydlighet, skärper till sig eller viker hädan. Tack för visad hänsyn. I båda fallen.

/Carolin Helt, Int Lic PT som hört allt…

Kommentarsfunktionen är avstängd.