1 timme är bara 4 procent av dygnet även på sommaren….

Precis som nyår brukar vara startskottet för mångas ”kom i form” satsningar så är midsommar ofta målet. ”Till midsommar då ska jag….” Känns det igen?

Oavsett om man nått sitt mål eller ej, hur tänker man nu då?

Betyder sommar och semester att de gamla mindre bra vanorna tas tillbaka?  Det kanske inte är så det formuleras men i många fall blir det just så. But why? ?

Nu gör säkert inte ni som läser detta nåt så dumt och det är ju toppen. Men trot eller ej – det finns de som faktiskt gör så :-(

Jag har så svårt att förstå dom som jobbat så hårt för att få in träning och bra matvanor i sin vardag, lyckats får det till en rutin under flera månader och som sedan bara släpper den för att ”nu är det sommar, semester och jag ska bara njuta”.

Det där med att njuta kan betyda så mycket mer…

Man har kommit över tröskeln och känner att man mår bra av träningen, det är inte lika tungt som i början, man har hittat träningsglädjen, man har fått njuta av resultatet och då lägger man ner. Helt obegripligt ?

Visst kan man behöva komma bort från rutiner och alla måsten men betyder det att även det man mår bra av måste bort?

Nu när vardagens alla mindre roliga rutiner försvinner för några veckor, då får man ju faktiskt mer tid över. Tid man kan välja att använda precis som man vill. 1 timme om dagen är bara 4 procent även under sommaren ?

Är 4 procent av dagen är för mycket tid att lägga på att underhålla och kanske till och med förbättra sitt välmående, ta då 2 procent eller den tid som anses möjlig. Men gört!

Och så finns det ju faktiskt dom som använder semestern och sommarens ljusa dagar åt att lägga in en högre växel eller tar tag i saken och börjar nu. Hur smart är inte det?! Nu när tiden finns, kvällarna är ljusa och träningsmöjligheterna är fler än någon annan tid på året ?

Fatta vad gott att möta hösten i sin bästa form! Med en kropp laddad med energi från bra, god mat (som man faktiskt också kan lägga lite extra tid på), solsken (förhoppningsvis), rikligt med sömn och är piggare och starkare än någonsin som ett resultat av all härlig sommarträning ?

Känns det här tugget igen? Sant. Det har tjatats en hel del om det här både av mig och många andra, men det finns ju ganska många anledningar till det. Ty väldans många är periodare när det kommer till goda vanor. Trist då det inte är den överreklamerade, lynniga bitchen Motivation som är det avgörande för att lyckas hålla igång, utan just vanan.

Har du för vana att sluta i tid och otid, sluta då upp med att sluta hela tiden. Testa en ny vana – vanan att fortsätta 🙂

Glad Midsommar!

/Carolin Helt Int Lic PT med vanan att fortsätta

Kommentarsfunktionen är avstängd.